Uitgelicht

“De elite probeert de controle te heroveren!” De video met Pohlmann is er nu voor abonnees

PAL

Vorige week stond in ’t Pallieterke een waanzinnig interessant interview met Joachim Pohlmann, auteur en kabinetschef voor Cultuur van Vlaams minister-president Jan Jambon. Nog beter is dat abonnees het hele interview ook als video of podcast kunnen bekijken of beluisteren!

Het interview vond plaats naar aanleiding van het jongste boek van Pohlmann, ‘Volk en Elite’. Heeft u soms het gevoel dat uw stem geen belang meer heeft? Pohlmann: “De elite reageert dan vaak arrogant en vraagt zich luidop af waarom het volk dat allemaal niet snapt. ‘We zijn begaan met uw welzijn en toekomst. Laat ons gewoon ons werk doen’, zegt de elite. Maar de spanning wordt op een bepaald zeer groot en zelfs onoverbrugbaar als het zo verdergaat.”

We gaan in dit interview op zoek naar antwoorden en ideeën over de vragen die u zich al lang stelt.

Onafhankelijk Vlaanderen of confederalisme?

Pohlmann behandelt ook uitgebreid de vragen van Stijn Derudder over confederalisme en onafhankelijkheid. “Persoonlijk zou ik kiezen voor een onafhankelijk Vlaanderen. Maar waarom is mijn antwoord toch ‘confederalisme’?” Om dat te weten te komen, moet u hier zijn voor het hele interview. Veel lees-, luister- en kijkplezier!

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen