N-VA trekt naar de Walen en het programma van PVDA - politiek weekoverzicht

Drieu Godefridi. Foto: Eigen redactie

Uitgelicht

N-VA trekt naar de Walen en het programma van PVDA – politiek weekoverzicht

PAL

Verkiezingen

Hét politieke nieuws van de week had een rechtstreekse link met ’t Pallieterke. Columnist Drieu Godefridi heeft besloten om de Waals-Brabantse lijst voor N-VA te trekken. We spraken met Drieu over zijn overstap naar de politiek.

In de loop van deze en volgende week onderzoeken we de opvallendste punten in de verkiezingsprogramma’s van de Vlaamse partijen. Beginnen deed onze nieuwe auteur aan de linkerzijde, met de PVDA. Een andere groene organisatie besloot dan weer om één partij uit haar ‘Kieskompas‘ te weren.

Politiek

Afgelopen politieke week sprak PAL met prof. dr. Nicolas Bouteca (UGent), die een boek schreef over staatshervormingen. “Het lijkt nog enkel over ‘efficiëntie’ te gaan, maar eigenlijk is de fundamentele vraag bij een staatshervorming: wil je meer of minder België?”, vertelde hij onder andere. Daarnaast interviewden we Europarlementslid Assita Kanko (N-VA), die haar ministeriële ambities uitsprak.

Verder in de politieke week: De oppositie stelt zich vragen over het incident in Charleroi, Roosmarijn Beckers (VB) heeft het over de “vermaatschappelijking” van het onderwijs en het voorstel over de asbestslachtoffers werd voor de vierde keer weggestemd.


PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “N-VA trekt naar de Walen en het programma van PVDA – politiek weekoverzicht”

  1. Een eerste stap naar een nationale kieskring om uit de politieke impasse te geraken? De koste weg naar Vlaamse macht in België is het afschaffen van het cordon sanitaire. Vlaamse eendracht maakt macht. Maar dan moeten de Vlaamse partijvoorzitters de belangen van Vlaanderen boven hun ego plaatsen. Een tip: blokkeer, na de federale verkiezingen 2024, de vorming van een federale regering, zolang de Walen dwars blijven liggen voor confederalisme.

Plaats een reactie

Delen