Cd&v: staatshervorming als het kan, maar geen tijd verliezen

Sammy Mahdi. Foto: Belga

Verkiezingen 2024

Cd&v: staatshervorming als het kan, maar geen tijd verliezen

Pepijn Demortier

Cd&v legt een sterke nadruk op het lokale bestuursniveau en verzet zich op die manier tegen “een Vlaanderen dat centraal bestuurd wordt”. Dat betekent dat taken die lokaal van aard zijn, ook door de lokale besturen moeten kunnen opgenomen worden.

De reden die de christendemocraten hiervoor aandragen, is het vertrouwenswaardige karakter van de lagere bestuursniveaus. Zo geeft de partij in haar partijprogramma aan dat lokale besturen, als politiek basisniveau, het grootste vertrouwen genie...


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pepijn Demortier studeerde filosofie aan de KU Leuven (cum laude) en als uitwisselingsstudent aan de Ludwig-Maximilians-Universität van München (summa cum laude). Hij is medeoprichter van het Custodes Instituut, en schreef eerder voor The European Conservative, The American Spectator, The Mallard UK en andere magazines.

Delen