OPINIE. Jurgen Ceder: "Strategische dubbelzinnigheid is voor N-VA geen slechte piste"

Bart De Wever en Tom Van Grieken. Photo News

Binnenland politiek

NIEUWE PEILING. Vlaams Belang en N-VA halen samen meerderheid in Vlaams Parlement

Anton Schelfaut

Net geen drie weken voor de regionale, federale en Europese verkiezingen van 9 juni halen Vlaams Belang en N-VA samen 47,7 procent van de stemmen. Dat blijkt uit een peiling van iVOX die werd uitgevoerd bij 1.579 respondenten op vraag van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (OVV). Een gezamenlijke score van 47,7 procent volstaat voor een zetelmeerderheid in het Vlaams Parlement.

Vlaams Belang is met 26,3 procent opnieuw afgetekend de grootste partij van Vlaanderen. N-VA volgt op 4,9 procentpunten en haalt 21,4 procent. Vooruit is met 13,5 procent de op twee na grootste partij, maar wordt op de voet gevolgd door cd&v (12,5 procent). Open Vld is de kleinste partij van Vlaanderen met 7,7 procent en moet Groen (8,2 procent) en PVDA (8,8 procent) laten voorgaan.

De peiling werd uitgevoerd tussen 23 april en 3 mei. Respondenten die te kennen gaven nog geen mening gevormd te hebben of die blanco of ongeldig zouden stemmen, werden niet meegeteld. De foutenmarge bedraagt 2,08 procent.

(Lees verder onder de zetelverdeling.)

“Voetjes op de grond”

“Dit is opnieuw een geweldige peiling die enthousiasme geeft om de laatste weken van de campagne mee in te gaan”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “We blijven wel met onze voetjes op de grond. We gaan nog keihard campagne voeren, want elke stem telt. Op 9 juni maken we Vlaanderen weer van ons.”

Lees meer:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen