PVDA wil "plundering van Afrika door westerse multinationals" tegengaan om migratiecrisis te stoppen

Open goudmijn in Afrika. Foto: Shutterstock

Verkiezingen 2024

PVDA wil “plundering van Afrika door westerse multinationals” tegengaan om migratiecrisis te stoppen

Guus van Betten

Sedert vele jaren ligt de Vlaming wakker van migratie. Volgens De Stemming, een onderzoek in opdracht van VRT NWS, wordt dat ook in juni het verkiezingsthema bij uitstek. Een analyse van de verschillende verkiezingsprogramma’s maakt duidelijk waar de partijen voor staan.

In 2018 verliet N-VA de regering-Michel I uit onvrede over het halsstarrig doorzetten van de toenmalige premier om in Marrakesh zijn steun te betuigen aan het VN-migratiepact. Ook een deel van de bevolking was niet te spreken over dit pact en liet van zich horen met de ‘Mars tegen Marrakesh’. Brusselse ordetroepen zetten traangas en het waterkanon in om de Vlamingen terug in hun holen te jagen, maar konden niet verhinderen dat migratie bij de verkiezingen van 2019 het hoofdthema werd.

In de afgelopen vijf jaar zijn er opnieuw honderdduizenden migranten naar ons land gereisd. Een derde van onze landgenoten heeft inmiddels een migratieachtergrond. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat migratie in 2024 het verkiezingsthema blijft. Zijn de geesten in de Wetstraat intussen gerijpt of blijven politici toondoof voor de bekommernissen van de bevolking? Een doorlichting van de verkiezingsprogramma’s schept duidelijkheid.

Oorzaken aanpakken

De communisten willen vooral de oorzaken van migratie aanpakken. Het valt hen daarbij moeilijk om feiten van fictie te onderscheiden. Zo roepen ze op om “de plundering van Afrika door westerse multinationals” te stoppen. Nog bouder is het voornemen om de schulden van ontwikkelingslanden kwijt te schelden.

Ook volgens PVDA is onze samenleving ondenkbaar zonder diversiteit. “Veilige en legale procedures voor vluchtelingen om naar Europa te komen” vervangen dan ook beter de weinig comfortabele overtocht via de Middellandse Zee. Om zeker te zijn dat de nieuwkomers geen enkel sociaal recht mislopen, worden de vakbonden actief betrokken bij hun onthaal en integratie.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Guus van Betten staat in het onderwijs en volgt voor PAL mee de politiek op met een bijzondere interesse voor onderwijs.

2 gedachten over “PVDA wil “plundering van Afrika door westerse multinationals” tegengaan om migratiecrisis te stoppen”

  1. De politiek-correct gedwangvoederde “diversiteit” die ons wordt opgedrongen tot kokhalzen toe, wurgt onze EigenVolkse identiteit, tot jolijt der tricolore beunhazen van het Grootkapitaal !

Plaats een reactie

Delen