Uncategorized

Naaktmodel riskeert 7 jaar cel in Turkije

Kristof Luypaert

Het Limburgse naaktmodel Marisa Papen (28) blijft beter ver weg uit Turkije. Ze riskeert daar een gevangenisstraf tot zeven jaar na een aanklacht die is ingediend bij de rechtbank. In 2018 liet Papen zich naakt fotograferen in de Hagia Sofia moskee in Istanboel. Ze liet zich ook naakt fotograferen op een Turkse vlag. “Een vernedering van de soevereiniteit van de staat”, oordeelt men in Turkije. Papen is niet aan haar proefstuk toe en liet zich al op diverse plaatsen naakt fotograferen.

Sinds maart is er in Turkije nu ook een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Marisa Papen. Ze riskeert er een celstraf tussen 2 en 7 jaar. De foto’s zelf dateren uit 2018. Fotograaf Jesse Walker ging samen met het naaktmodel, gekleed in een Boerka de Hagia Sofia moskee binnen. Marisa trok haar boerka omhoog, en Jesse kon haar gedurende vijf seconden fotograferen. Vervolgens konden ze allebei ongemerkt het museum verlaten.

Bij de verderzetting van hun reis merkten ze wel op dat ze gevolgd zijn door beveiligingsdiensten.

Papen is niet aan haar proefstuk toe. Het Limburgse Playboy-model en haar Australische fotograaf Jesse Walker namen ook al een aantal controversiële foto’s in het Vaticaan. Ze zijn beiden toen gearresteerd na een naaktfotoshoot van haar kruisiging aan een kruis in het Vaticaan. Eerder werd ze ook al eens in Egypte gearresteerd wegens naakt poseren in het Karnak-tempelcomplex nabij Luxor.

Naar eigen zeggen zijn de controversiële foto’s “een schreeuw om verandering” en wil ze “iedereen aansporen om voor zichzelf te denken, wars van politiek en religie”

In juni 2018 had ze ook al eens naakt geposeerd aan de Klaagmuur in Jeruzalem. Ze had ooit 600.000 volgers op instagram maar werd er af gegooid wegens te aangebrande foto’s.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen