Een sfeerbeeld van Parijs-Roubaix uit 2018. Foto Shutterstock

Uncategorized

Geen Parijs-Roubaix door corona: klassieker verplaatst naar oktober

Wim De Smet

De bekende wielerklassieker Parijs-Roubaix, die normaal op 11 april werd gereden, wordt afgeblazen. De wedstrijd wordt verplaatst naar het weekend van 2 en 3 oktober, zo meldt HLN.be.

Dat Parijs-Roubaix zou uitgesteld worden, deed al enkele weken de ronde. Vandaag hakte organisator ASO de knoop door: de koers gaat niet door op 11 april maar wordt wel gereden in de herfst.

Gesloten circuit

In Frankrijk zitten 16 departementen in lockdown omwille van het stijgend aantal coronabesmettingen. Eerst werd nog overwogen om de wedstrijd op een gesloten circuit te organiseren, zonder publiek. Maar zowel de organisatoren als de overheid vreesden dat er, ondanks die maatregel, toch duizenden mensen naar het parcours zouden afzakken.

De Internationale Wielerunie (UCI) maakte eerder al bekend dat het wielerseizoen verlengd wordt van 19 tot en met 31 oktober. Daardoor kunnen belangrijke wedstrijden op een later tijdstip worden georganiseerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen