Opnieuw oproep tot feest in Ter Kamerenbos: “Autoriteiten negeren die andere gezondheidscatastrofe”

Foto: Ruiters te paard in Ter Kamerenbos. Photonews

Uncategorized

Opnieuw oproep tot feest in Ter Kamerenbos: “Autoriteiten negeren die andere gezondheidscatastrofe”

Kristof Luypaert

Op sociale media ciculeert opnieuw een oproep tot feest vrijdagavond in Ter Kamerenbos. De oproep gaat uit van het collectief ‘L’Abîme’ die daarmee de kritieke situatie waarin jongeren zich bevinden door de vrijheid beperkende coronamaatregelen wil aanklagen. Dat meldt onder meer La Libre Belgique.

“Jongeren kunnen zich geen sociale beperkingen meer veroorloven, ze zitten aan het einde van hun latijn. Psychologen en psychiaters luiden al maanden de noodklok. Eind januari bleek uit een studie van UCLouvain en UAntwerpen dat één op de twee Belgen, voornamelijk jongeren, in psychische nood verkeerde. Onze jeugd, dat wil zeggen de motor van morgen, staat op de rand van de afgrond”, zegt het collectief. “Jongeren staan op het punt om zichzelf uit de lockdown te bevrijden. Dit zal desastreuze gevolgen hebben voor de verspreiding van de epidemie.”

“Waar gingen de 1.500 jongeren die door de politie werden verspreid op 31 maart naar het Louvain-La-Neuvemeer? Ze zetten het feest voort in kots, plaatsen die inherent krap zijn waar het virus actief circuleert. Waarom proberen we deze vitale behoefte niet te framen met maatregelen die de verspreiding van het virus zouden beperken”, schrijven ze in hun verklaring.

“Wie denkt dat men een collectieve noodkreet met waterkanon en traangas het zwijgen oplegt vergist zich”

De organisatoren achter ‘ABYSS’ vragen de overheid om zelf alternatieven te bieden. Volgens hen zijn er wel degelijk oplossingen, zoals bijvoorbeeld testen. “Maar onze overheid blijft doof en heeft het steeds over een kaakslag aan de zorgverleners.”

“Maar wie neemt de maat van de monumentale klap in het gezicht van onze jongeren? Wij zijn apolitiek en tegen alle vormen van geweld. Maar wie denkt dat men een collectieve noodkreet met waterkanon en traangas het zwijgen kan opleggen, vergist zich”, klinkt het.

“Zolang de overheid stilzwijgend die andere gezondheidsramp ontkent en niets kan bieden om onze jongeren te helpen, zullen we blijven demonstreren en hopen we dat deze beweging zich zal verspreiden naar alle parken in Brussel en naar alle steden die te lang in lockdown zijn geweest,” eindigt de verklaring.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Opnieuw oproep tot feest in Ter Kamerenbos: “Autoriteiten negeren die andere gezondheidscatastrofe””

  1. Sommige rechters zouden verdachten van covid overtredingen kunnen vrijspreken: “Gewoon omdat er geen wettelijke basis is”, meldt de krant La LIbre Belgique, bij wie een magistraat anoniem deze verklaring aflegde. Mogen we ons dan niet de vraag stellen wie de beleidsverantwoordelijke is voor de juridische chaos en wanbeleid in dit land? Ik gok op twee kandidaten: de liberale minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne (OVLD) en uiteraard de liberale Eerste minister (OVLD), Alexander De Croo. Persoonlijk vind ik het verbijsterend dat het parlement nog altijd geen motie van wantrouwen gestemd heeft tegen de regering.

  2. Ik lees en hoor met de regelmaat van een klok dat de jeugd aan het einde van zijn psychisch latijn zit.
    Ik heb daar begrip voor.
    Maar ik lees of hoor nooit (in/bij de MSM) hoe moeilijk ouderen en vooral alleenstaande ouderen het hebben.
    Misschien kan men (MSM) hier een beetje nuanceren, de gevolgen van de (soms zinloze) maatregelen zijn tenslotte voor iedereen.

Plaats een reactie

Delen