Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Foto Photonews

Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Foto Photonews

Uncategorized

Vakbondsactie in Brussel tegen verplichte vaccinatie zorg

Wijnand Meeus

Een vijftigtal vakbondsmilitanten van CSC Services Publics heeft woensdag actiegevoerd aan het kabinet van Brussels minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Ze voerden protest tegen verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel. Een delegatie van ACV Openbare Diensten overhandigde hun grieven aan het kabinet van Maron.

De demonstranten hielden boodschappen als “SOS” of “applaus in 2020, ontslag in 2021” in de lucht. “We zijn niet tegen vaccins, maar wel tegen de sancties gekant”, aldus vakbondssecretaris Véronique Sabel. ACV zegt wel voorstander te zijn van een sensibiliseringscampagne voor vaccinatie van het personeel, maar kant zich stevig tegen de verplichting en de sancties.

De Franstalige christelijke bediendebond CNE, die het zorgpersoneel in private instellingen vertegenwoordigt, distantieerde zich van deze actie van CSC Services Publics. Dit omdat omdat er een ‘foute’ formulering was te vinden op een pamflet. Daarin zou de bond stellen dat de doeltreffendheid van vaccinatie niet is bewezen op lange termijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Vakbondsactie in Brussel tegen verplichte vaccinatie zorg”

  1. Het is vandaag bevestigd waar het meest gevaccineerd is zijn de meeste besmettingen dus wil men nu eindelijk stoppen met alle flauwe kul van corona pas hier en daar , enkel testen , afstand en andere voorzorgen beschermen , vaccinatie beschermt enkel uzelf tegen ernstige gevolgen van de ziekte maar u beschermt daardoor geen ander het staat nu vast , u bent nog steeds besmettelijk zelfs als gevaccineerde .

Plaats een reactie

Delen