Uncategorized

Wilders onder vuur na tweet: “Mohammed en Fatima volgen regels niet”

Wim De Smet

In het kamerdebat in Nederland is ophef ontstaan over een tweet van PVV-kopman Geert Wilders. “Behandelingen en operaties van Henk en Ingrid met kanker, hartfalen of andere ziektes worden uitgesteld omdat de IC’s vooral bezet worden door Mohammed en Fatima die onze taal niet spreken en lak hebben aan de regels”, twitterde Wilders.

In de Tweede Kamer wordt vandaag het debat gevoerd over de gedeeltelijke lockdown die gisteren werd aangekondigd. Cafés en restaurants worden gesloten en er geldt ook een mondmaskerplicht.

Reguliere zorg

Geert Wilders pakte uit met een persoonlijk verhaal over een kankerpatiënte die, omwille van de eerste golf van de coronacrisis, haar controle in het ziekenhuis moest uitstellen. Volgens de PVV’er dreigt straks eenzelfde scenario. “Onze mensen die zorg nodig hebben kunnen de pot op. Hoe gaat het kabinet voorkomen dat de reguliere zorg weer wordt afgeschaald?”

Wilders hekelt ook het feit dat de bedden op de intensieve afdelingen vooral ingenomen worden door allochtone patiënten. “Behandelingen en operaties van Henk en Ingrid met kanker, hartfalen of andere ziektes worden weer uitgesteld omdat de IC’s vooral bezet worden door Mohammed en Fatima die onze taal niet spreken en lak hebben aan de regels.”

De tweet kreeg meteen kritiek van onder andere Lodewijk Asscher (PvdA). Hij noemde de uitspraak “racistische drek”. Volgens D66 scheert Wilders “alle moslims over één kam met zijn racistische tweet”.

Wilders zelf meent dat hij alleen maar de feiten benoemt en blijft erbij dat veel allochtone Nederlanders de corona-regels niet volgen. “Met taboes komen we niet verder”, zegt hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen