Opsporing verzocht: agressie tegen treinbegeleider in Eigenbrakel

Foto: Federale Politie. Opsporing verzocht: agressie tegen treinbegeleider in Eigenbrakel

Uncategorized

Federale politie zoekt twee jongeren voor agressie tegen treinbegeleider in Eigenbrakel

Kristof Luypaert

De federale politie verspreidde vandaag foto’s en videobeelden die laten zien hoe enkele jongeren een treinbegeleider aanvallen. De treinbegeleider betrapte hen op roken in een van de treinwagons. Toen hij hen in Eigenbrakel van de trein wilde zetten bespuwden ze hem.

De feiten dateren van voorbije zomer en komen van veiligheidscamera’s in het station van Eigenbrakel, net over de taalgrens in Waals-Brabant. De feiten deden zich voor op zondagavond 9 augustus, rond 23.15 uur.

De twee mannen die de treinbegeleider aanvielen maakten deel uit van een groepje van vijf.

Twee personen van de groep waren niet van plan het bevel op te volgen en gingen fysisch de confrontatie aan met de treinbegeleider. Ze spuwden op hem en trachtten hem te schoppen. De treinbegeleider stapte vervolgens van de trein en trachtte de jonge man met de oranje T-shirt te identificeren.

Maar de man met de witte T-shirt kwam er ook bij en beide mannen duwden de treinbegeleider gewelddadig. De controleur richtte zich opnieuw naar de man met de witte T-shirt die hem had aangevallen en werd vervolgens nog eens met geweld tegen de trein geduwd;

Naast de twee daders worden ook drie personen als getuige gezocht

De Federale politie verspreidde ook volgende persoonsbeschrijving.

De eerste dader is mager en heeft donker haar. Hij droeg een donkere broek een oranje T-shirt. Hij had een zwarte tas met schouderriem bij zich.

De tweede dader was kleiner dan de eerste. Hij heeft lichtbruin haar en droeg een lichtkleurige pet. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe jeans, een witte T-shirt en witte baskets. Hij had een zwarte heuptas bij zich.

Er wordt eveneens gevraagd aan de drie andere personen die mee deel uitmaakten van de groep om zich als getuigen te melden bij de politie.

De derde persoon was een magere jonge vrouw van vermoedelijk rond de 20 jaar oud. Ze heeft lang blond haar . Ze droeg een wit topje, een blauwe jeansshort en een bruine schoudertas.

De vierde persoon is een man van rond de 25 jaar oud. Hij is atletisch gebouwd en heeft bruin kortgeknipt haar en een baardje. Hij droeg een blauwe mouwloze T-shirt met witte lijnen en een donkere broek.

De vijfde persoon lijkt bruin haar te hebben. Hij droeg een witte T-shirt met een donkere band op de schouders en de mouwen, een beige short met zakken en een bruine rugzak. Hij had een elektrische step bij.

 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen