Merkel geen voorstander van Twitter-ban Trump

Foto: Shutterstock. Merkel geen voorstander van Twitter-ban Trump

Uncategorized

Merkel geen voorstander van Twitter-ban Trump

Pieter Van Berkel

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) vindt de Twitter-ban van Trump “problematisch” en een inbreuk op zijn fundamentele recht op vrijheid van meningsuiting.

“Het fundamentele recht op vrijheid van meningsuiting is van elementair belang”, zegt de Duitse regeringswoordvoerder Steffen Seibert. “Dit grondrecht kan worden ingeperkt, maar wel langs de wettelijke weg en binnen het door de wetgever vastgestelde kader – niet volgens het besluit van het management van de sociale-mediaplatforms.”

Daarom acht de Duitse bondskanselier de Twitter-ban “problematisch”, aldus Seibert. De woordvoerder merkt wel op dat Merkel vindt dat de sociale mediabedrijven wel de verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat de politieke communicatie niet wordt “vergiftigd” door haat, leugens of het aanzetten tot geweld.

Merkel houdt Trump wel degelijk verantwoordelijk voor de chaos in het Capitool. “Ik betreur het ten zeerste dat president Trump zijn nederlaag sinds november niet heeft toegegeven en dat hij dat gisteren opnieuw heeft geweigerd. Twijfels over de uitslag van de verkiezingen zijn aangewakkerd en dat heeft de sfeer bepaald die de gebeurtenissen van de nacht mogelijk maakte”, liet ze vorige week donderdag optekenen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen