Ali Harbi Ali schuldig bevonden aan moord op conservatieve Britse politicus

Photonews

Uncategorized

Coronaboetes leverden al 25 miljoen euro op

Wim De Smet

Sinds het begin van de coronacrisis, in maart 2020, werd bij één Belg op zestig al een inbreuk op de coronawetgeving vastgesteld. 96.973 mensen kregen een boete van 250 euro. Omgerekend gaat het dan om zo’n 25 miljoen euro.

Sinds de uitbraak van de crisis werd bij 184.565 Belgen al een inbreuk op de coronawetgeving vastgesteld, zo blijkt uit cijfers van het openbaar ministerie. Eén op de tien inbreuken werd vastgesteld bij minderjarigen. Bij 96.973 verdachten (60 procent) werd een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld, wat meestal overeenkomt met de zogenaamde coronaboete van 250 euro. Daarvan ging inmiddels 55 procent over tot betaling.

Minderjarigen

Er werden ook 18.786 personen gedagvaard, meestal omdat ze hun minnelijke schikking niet wilden betalen of omdat er sprake was van recidive. Opvallend is dat voor zowat 27.204 verdachten (17 procent van de inbreuken) het dossier zonder gevolg geklasseerd werd omdat er onvoldoende bewijzen waren of omdat er geen sprake was van een misdrijf.

Voor minderjarigen werden er 20.484 dossiers geopend, wat betekent dat 1 op de 10 corona-inbreuken wordt vastgesteld in die leeftijdscategorie. Omdat een minnelijke schikking alleen mogelijk is bij meerderjarige overtreders, kunnen de minderjarigen geen boete krijgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen