OPINIE. "N-VA, Open Vld en cd&v zijn opvallend mild voor Vooruit en PS"

Conner Rousseau in café 't Hemelrijk. Photo News

Uncategorized

Erika Vlieghe: “We moeten stoppen met te veel te zeuren”

Anton Schelfaut

Door de stijgende coronacijfers lijken versoepelingen voorlopig niet aan de orde. Steeds vaker weerklinkt dat “we het niet meer volhouden”. Daarom doet infectiologe Erika Vlieghe in ‘De zevende dag’ een oproep om minder te zeuren.

Heel wat sectoren reageerden teleurgesteld op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen versoepelingen aan te kondigen. “Als het stormt, kan je niet opstijgen”, aldus premier Alexander De Croo (Open Vld). “Met deze cijfers kan je niet versoepelen.”

Volgens psychologen zitten alsmaar meer mensen op hun tandvlees. Maar infectiologe Erika Vlieghe deelt die mening niet. “Als we heel vaak tegen mekaar zeggen dat ‘we het niet meer volhouden’, dan houden we het niet meer vol”, zegt Vlieghe in ‘De zevende dag’.

“Ik wil op geen enkele manier ontkennen dat dit loodzwaar is voor iedereen, en zeker voor de jongeren en heel kwetsbare groepen. Maar tegelijkertijd denk ik – en ik ga dat ook eens op een trui laten zetten – dat we moeten stoppen met te veel te zeuren”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen