Weyts: "Als elke sector zo breed zou testen als onderwijs zag de wereld er anders uit"

Foto: PhotoNews. Weyts: "Als elke sector zo breed zou testen als onderwijs zag de wereld er anders uit"

Uncategorized

“I love Acid (niet de drug)”

Kristof Luypaert

De Twitter-account van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts is sinds gisterenavond gehackt. Momenteel werkt een IT-team aan een snel herstel, bevestigde woordvoerder Michael Devoldere.

Bizarre tweets en een al even bizarre twitterbio deden gisterenavond en vannacht de alarmbellen afgaan bij Vlaams Minister Weyts. In zijn tijdlijn die doorgaans politiek nieuws en berichten bevat dook plots een liefdesverklaring voor ‘acid’ op. 

Dat blijkt het werk van een hacker. Een eerste bericht was te zien rond middernacht. Eerst stond er een bericht met ‘love acid’. Nadien verdween dat weer.  Ook in de twitterbio van Weyts is gerotzooid. De woordvoerder van de minister bevestigt dat het om een hacker gaat. Een IT-team werkt er nu aan om het account van de minister snel terug te krijgen. 

Woensdagochtend was het account nog steeds niet hersteld. Over de motieven van de hacker is nog niets bekend. Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen