Magnette: “Gekibbel tussen Franstalige en Vlaamse liberalen wijst op situatie die erg gespannen aan het worden is”

PS-voorzitter Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Jeff Hoeyberghs haalt in brief uit naar Marc Van Ranst: “Professor met bijberoep waanzinverspreider”

Anton Schelfaut

Plastische chirurg Jeff Hoeyberghs stuurde op 19 juni vorig jaar een brief naar de Orde der Artsen. Daarin riep hij op om viroloog Marc Van Ranst en toenmalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) te laten schorsen. Van Ranst heeft de brief zaterdag op Twitter gedeeld.

“De Orde moet ingrijpen door zich formeel te distantiëren, met name van artsen met politieke macht die zich schuldig maken aan kwakzalverij, het verspreiden van valse informatie naar het publiek onder pseudowetenschappelijke termen of zelfs totaal ongefundeerd. Ze werken mee aan een staatsgreep die de deontologische geneeskunde niet alleen de mond snoert, maar grotendeels onmogelijk maakt”, zo staat te lezen in de brief van Hoeyberghs.

“Met name verzoek ik u tot de onmiddellijke schorsing van collega’s Maggie De Block, met als bijberoep minister van Volksgezondheid, en Marc Van Ranst, professor aan de KUL, met bijberoep waanzinverspreider in de media en lid van een adviesraad voor de regering”, gaat Hoeyberghs verder. “Hun politieke acties zijn niet langer verenigbaar met de medische deontologie en de status van vertrouwen die aan wettige artsen is gekoppeld. Er moeten hier duidelijke signalen gegeven worden.”

“Het overvloedige bewijsmateriaal over hun buitensporig on-deontologisch handelen en de verspreiding van krankzinnige informatie vindt uw onderzoekscommissie gewoon op internet en hun uitlatingen in de media”, besluit de plastische chirurg.

Van Ranst voegt daar op Twitter nog aan toe dat de Orde der Artsen “deze bespottelijke klacht uiteraard verwierp”. Daarnaast zou Hoeyberghs ook nog een andere klacht hebben ingediend, tegen viroloog Steven Van Gucht wegens “de onwettige uitoefening van de geneeskunde”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen