Oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu en huidig president Erdogan. Photo News

Oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu en huidig president Erdogan. Photo News

Uncategorized

Offensief tegen “karaktermoord op El Kaouakibi” gaat maandag van start

Anton Schelfaut

Sihame El Kaouakibi (Open Vld) en haar advocaten zouden van plan zijn maandag een tegenoffensief te lanceren. Na “de karaktermoord op Sihame El Kaouakibi” zouden diverse redacties daarvan op de hoogte gebracht zijn. Dat meldt de satirische website ’t Scheldt zondagmiddag. Ook de redactie van PAL NWS ving dergelijke berichten op.

Het tijdelijk geschorste Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi kwam recent in het oog van de storm te staan. Nadat een voorlopig bewindvoerder is aangesteld op vraag van drie bestuurders van de vzw LGU Academy opende het parket een opsporingsonderzoek. Uit een externe audit zou immers blijken dat een bedrag van ca. 350.000 euro subsidies mogelijk op onrechtmatige wijze terecht kwam bij een heel aantal vennootschappen waar El Kaouakibi in betrokken is. Zelf blijft ze ontkennen dat er sprake is van fraude via haar vzw Let’s Go Urban.

De Centrale Dienst voor bestrijding van corruptie CDBC heeft intussen het gerechtelijk onderzoek overgenomen van de Federale Gerechtelijke Politie in Antwerpen. Dat onderzoek zal moeten uitwijzen of er onrechtmatig subsidies doorgesluisd zijn naar andere vennootschappen die aan haar, dan wel aan haar partner Erika Xuan Nguyen, gelinkt zijn. Mogelijk vormen ook inbreuken tegen de verkiezingswetgeving voorwerp van onderzoek. Uit informatie van Open Vld blijkt immers dat El Kaouakibi mogelijk tot 103.000 euro mocht factureren aan Open Vld. Een andere bevoegdheid van het CDBC is het onderzoek naar mogelijke corruptie bij overheidsaanbestedingen.

Tegenaanval

Volgens verschillende bronnen zou de entourage van Sihame El Kaouakibi nu klaar zijn om de tegenaanval in te zetten. El Kaouakibi wordt bijgestaan door de advocatenfamilie Souidi. Volgens ’t Scheldt zouden zij El Kaouakibi er tot nu toe van weerhouden hebben om te reageren op artikels die over haar persoon verschenen.

De advocaten zouden nu aansturen op de creatie van een ‘juridisch onderbouwd tegenoffensief’, dat zich zou toespitsen op twee elementen. Enerzijds zou de verdediging Sihame El Kaouakibi willen voorstellen als het slachtoffer van een politieke afrekening. Anderzijds zouden ze haar het boetekleed willen laten aantrekken voor mogelijke fouten die mensen onder haar leiding zouden hebben gemaakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen