De King Soopers-supermarkt waar de schietpartij plaatsvond. Foto Shutterstock

De King Soopers-supermarkt waar de schietpartij plaatsvond. Foto Shutterstock

Uncategorized

10 doden bij schietpartij in supermarkt in Colorado

Simon Segers

In Boulder, Colorado heeft gisteren om 14u30 lokale tijd een onbekende schutter het vuur geopend in een winkelcentrum. De politie heeft bevestigd dat 10 mensen, waaronder een agent, hierbij het leven lieten.

Volgens ooggetuigen was de schutter de King Soopers-supermarkt binnengestapt en had zonder een woord te zeggen het vuur geopend. Nadat de eerste schoten werden gelost, begonnen de aanwezigen massaal weg te vluchten. De politie vroeg via Twitter om de buurt te vermijden. Tijdens vuurgevechten met de politie liet één agent het leven. Amerikaanse media berichten dat de schutter gewapend was met en AR-15 aanvalsgeweer. Uiteindelijk werd de dader gevat.

Motief onbekend

Tijdens een persconferentie achteraf bevestigde de politie dat een SWAT-interventieteam na enkele minuten ter plaatse was. Op beelden die tijdens live televisie werden uitgezonden was te zien hoe agenten een geboeide man in ontbloot bovenlijf wegleidden. Hij leek ook gewond aan het been. De woordvoerder van de politie heeft niet bevestigd of dit de schutter was. Wel werd gecommuniceerd dat de schutter gewond is en medische bijstand ontvangt. Voorlopig geeft de politie geen uitsluitsel over de beweegredenen van de dader.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen