De Antwerpse politie. Foto Shutterstock

De Antwerpse politie. Foto Shutterstock

Uncategorized

Antwerpse politie schrijft 450 boetes uit bij actie tegen illegale straatrace

Simon Segers

De Antwerpse politie heeft gisterenavond een gecoördineerde actie gehouden tegen straatraces ter hoogte van de Groenendaallaan en de Noorderlaan. Hierbij werden meerdere voertuigen in beslag genomen en kregen alle aanwezigen, bestuurders en toeschouwers, een GAS-pv.

De lokale politie ontving meerdere meldingen van overlast door bijeenkomsten voor straatraces op vrijdag- en zaterdagavond. “Daarbij werd heel wat overlast veroorzaakt voor de buurt en werden de geldende coronamaatregelen met de voeten getreden.”, aldus de politie. Vorige week nog moesten agenten tussenkomen na een crash. Een aanwezige keerde zich toen tegen de politie en werd bestuurlijk aangehouden.

“Omdat eerdere politietussenkomsten regelmatig uitdraaiden op een kat-en-muisspel met de aanwezigen, besloten de teams van de regio Noord een gerichte actie op poten te zetten”, luidt het in een persbericht. “Daarbij werd bijstand verleend door de verkeerspolitie, het hondenteam, de mobiele eenheid en de lokale recherche. Ook de helikopter van de federale politie kwam kort ter plaatse.” De gehele parking werd gisterenavond afgesloten door de politie en alle aanwezigen en hun voertuigen werden gecontroleerd. In totaal werden zes voertuigen in beslag genomen. Eén bestuurder legde een positieve drugstest af, waarna zijn rijbewijs werd ingetrokken. Zes personen hadden geen rijbewijs op zak en zes anderen schonden de voorwaarden van hun voorlopig rijbewijs. Alle 450 aanwezigen werden beboet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen