Tienduizenden mensen op straat in Barcelona tegen meer Spaans in Catalaanse scholen

Twitter (@aleixsarri)

Uncategorized

Bart Somers: “Zowat elk parlementslid van Vlaams Belang flirt met homofobie”

Anton Schelfaut

Volgens Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) flirt zowat elk parlementslid van Vlaams Belang met homofobie. Dat heeft hij gezegd in een interview met Het Laatste Nieuws. “Het is mijn plicht om hen daarmee te confronteren”, klinkt het.

Minister Bart Somers (Open Vld) verzette zich vorige week heftig tegen de voordracht van Jef Elbers als bestuurder bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). “Zowat elke holebi in Vlaanderen werd ooit al geconfronteerd met verbaal of fysiek geweld. Als je dan ziet dat sommige politici flirten met homofobie – zoals zowat elk parlementslid van Vlaams Belang – dan is het mijn plicht om hen daarmee te confronteren.”

“Een nieuwe dag, een nieuwe leugen van beroepsleugenaar Bart Somers, die in De Morgen durft te beweren dat ‘zowat elk VB-parlementslid flirt met homofobie’. En u nam dat kritiekloos aan, Ann De Boeck”, reageert Vlaams parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) op Twitter.

Geen spijt

Somers ontkent dat hij zich zou hebben weggestoken toen zijn poulain Sihame El Kaouakibi onder vuur lag. “In het begin ging de discussie over een aantal privébedrijven van Sihame waar ik absoluut geen zicht op had, dus ik kon daar weinig over zeggen. Ik heb wel altijd duidelijk gemaakt dat Sihame onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt. Ze moet alle kansen krijgen om zich te kunnen verdedigen.”

De minister benadrukt dat hij geen spijt heeft van zijn keuze om haar binnen te halen. “Waarom zou ik? Sihame is iemand die een positief verschil heeft gemaakt in het leven van veel jonge mensen. Ze heeft een authentiek, liberaal verhaal en maakt van diversiteit iets positiefs. Veel partijen bewonderden haar werk. Als je zo’n iconisch figuur kan binnenhalen, dan ben je gewoon heel blij. Ik blijf daarbij. Binnen de partij was de keuze voor Sihame ook breed gedragen.”

Of sommigen bang waren van haar ambitie in Antwerpen, wil Het Laatste Nieuws weten. “Ik wil niemands proces maken. Iedereen wist dat zij iemand was die het verschil kon maken. Tegelijk was het niet altijd gemakkelijk omdat ze een heel sterke overtuiging heeft. In de politiek is dat altijd balanceren”, besluit Somers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Bart Somers: “Zowat elk parlementslid van Vlaams Belang flirt met homofobie””

Plaats een reactie

Delen