Belgian Stroke Council roept patiënten op zich te laten vaccineren

Foto: Illustratief. Shutterstock. Belgian Stroke Council roept patiënten op zich te laten vaccineren

Uncategorized

Belgian Stroke Council roept patiënten op zich te laten vaccineren

Kristof Luypaert

De Belgian Stroke Council (BSC), dat is een vzw van artsen die opkomt voor de belangen van patiënten met een beroerte, roept op dat ook patiënten die ooit al een beroerte opliepen zich laten vaccineren tegen het coronavirus.

De vereniging zegt recent veel vragen van patiënten en hun families te hebben gekregen. De Belgian Stroke Council zegt ook de Belgische vaccinatiestrategie te ondersteunen.

“Mogelijke bezorgdheden over een verhoogd risico op trombose moeten worden onderzocht door de bevoegde autoriteiten. Maar momenteel hebben ze geen invloed op de vaccinatiecampagne op zich”, klinkt het in een persbericht.

“We raden alle patiënten die een beroerte gehad hebben aan zich te laten inenten tegen COVID-19. Dit om ernstige ziektes te voorkomen. Dat advies ligt in lijn met de communicatie van geneesmiddelenagentschap EMA, de Internationale Vereniging voor Trombose en Hemostase (ISTH) en de Belgische overheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen