De Amerikaanse President Joe Biden. Foto Shutterstock

De Amerikaanse President Joe Biden. Foto Shutterstock

Uncategorized

Biden spreekt natie toe ter ere van één jaar corona

Simon Segers

President Joe Biden heeft afgelopen nacht zijn eerste televisietoespraak tijdens primetime gegeven, ter ere van één jaar corona. Hij is hoopvol over het verdere verloop van de vaccinaties en hij vertrouwt erop dat op 4 juli, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag, alle Amerikanen kunnen vieren met hun familie.

Biden begint zijn toespraak met een uithaal naar de vorige regering. “Een jaar geleden werden we getroffen door een virus dat werd doodgezwegen. Het kon zich ongecontroleerd verspreiden. Ontkenning gedurende dagen, weken, zelfs maanden. Dit heeft geleid tot meer infecties, meer stress, meer doden en meer eenzaamheid.” Na enkele minuten emotioneel te spreken over wat de Amerikanen allemaal moeten missen hebben het afgelopen jaar, vervolgt de president met het vaccinatieplan.

Mooi op schema

Op dit moment wordt voorrang gegeven aan bepaalde risicogroepen, maar begin mei zouden alle Amerikanen in aanmerking moeten komen. Biden zal extra militairen en gepensioneerd zorgpersoneel inschakelen om te vaccineren. Verder roept de president de burgers op om “de wetenschap te vertrouwen” en zich zeker te laten vaccineren. “Er is erg grondig wetenschappelijk onderzoek gebeurd. Ik weet dat ze veilig zijn, dat is waarom ik en vicepresident Harris ons publiekelijk hebben laten vaccineren.”

Tussendoor veroordeelt Biden haatmisdrijven tegen Aziatische Amerikanen: Zij worden gedwongen in angst te leven, angst voor hun leven. Gewoon om over straat te lopen. Het is verkeerd en on-Amerikaans en het moet stoppen.” De president spreekt zich hierover uit hoewel er op dit moment geen cijfers beschikbaar zijn over het aantal haatmisdrijven in 2020.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen