Foto ter illustratie - foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - foto: Shutterstock

Uncategorized

Britten die op vakantie vertrekken tijdens coronatijd: 5.800 euro boete

Niels Geerinck

De Britse regering heeft een nieuwe wet af. Zo zullen burgers die tijdens corona het land verlaten om op buitenlandse vakantie te gaan een forse boete van 5.800 euro voorgeschoteld krijgen. Volgens de wetgeving kan iedereen die het land zonder geldige reden verlaat de boete krijgen. Het voorstel moet wel nog de goedkeuring van het parlement ondergaan. Indien zij akkoord zijn zal het al tot en met 30 juni van kracht gaan.

In de nieuwe wet is opgenomen dat niemand het land mag verlaten om naar een bestemming buiten het Verenigd Koninkrijk te reizen, zonder geldige reden. Het verbod geldt niet voor gebieden zoals het eiland Man of de groep van Kanaaleilanden.

Mensen mogen wel nog naar het buitenland voor hun werk, studies of om een medische ingreep te ondergaan. Verder worden het bijwonen van een begrafenis of huwelijk ook opgenomen als geldige redenen om het land te mogen verlaten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen