Het Witte Huis. Foto Shutterstock

Het Witte Huis. Foto Shutterstock

Uncategorized

Communicatiedirecteur Witte Huis: “Huidige migratiegolf is niet de schuld van de regering”

Simon Segers

In een interview met ABC News heeft de communicatiedirecteur van het Witte Huis Kate Bedingfield toelichting gegeven over de migratiecrisis aan de zuidelijke grens van de VS. Ze benadrukte dat president Biden zijn uiterste best doet om de situatie onder controle te houden. Bedingfield houdt vol dat de recente golf een cyclisch fenomeen is en niet het resultaat van het huidige beleid.

Sinds het aantreden van Joe Biden is er een opvallende stijging in het aantal minderjarigen dat wordt opgepakt door grenspatrouilles. Ook ABC news merkte op dat een recordaantal van ongeveer 5,500 kinderen worden vastgehouden in detentiecentra nabij de Mexicaanse grens. Mevrouw Bedingfield verzekert dat de president er alles aan doet om hen zo snel mogelijk de asielprocedure te laten doorlopen.

De oorzaken van migratie

De communicatiedirecteur vervolgt: “Het is een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk moeten we de oorzaken van migratie aanpakken. President Biden deed dit toen hij nog vicepresident was.” Bedingfield verklaart ook dat de president aan vicepresident Harris heeft verzocht om te focussen op diplomatie met landen als El Salvador en Guatemala. Dit met het oog op voorkomen dat de inwoners dergelijke reis richting de VS aanvatten.

“We kunnen afleiden uit de data dat deze golven cyclisch zijn, niet het resultaat van het beleid van deze of een van de vorige regeringen.”, verdedigde Bedingfield het bestuur. “We zagen dergelijke golven ook in 2019 toen de regering-Trump de meest wrede maatregelen trof, zoals scheiding van familieleden. Maar toch bleven ze komen. De president vindt de situatie onaanvaardbaar en maakt er snel werk van.” Op de vraag waarom de cijfers nu, aan het begin van een seizoensgebonden golf, reeds zo hoog zijn, kwam geen concreet antwoord. De communicatiedirecteur benadrukte opnieuw dat de president ermee bezig is en dat het merendeel van migranten aan de grens worden teruggestuurd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Communicatiedirecteur Witte Huis: “Huidige migratiegolf is niet de schuld van de regering””

Plaats een reactie

Delen