Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Uncategorized

Dedecker wil paasvakantie mét horeca aan zee: “We zetten volgende week onze terrassen buiten”

Anton Schelfaut

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker wil de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie heropenen. Dat heeft hij gezegd in ‘De zevende dag’. Daarmee herhaalt hij zijn oproep van vrijdag in Het Laatste Nieuws. “De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren”, klinkt het.

Het argument dat een heropening van de terrassen mensen massaal naar de kust zou lokken, houdt volgens Jean-Marie Dedecker geen steek. “Iedereen komt al naar de kust. De mensen worden aangevoerd met de trein en zitten er als sardines in een blik, maar op strandstoelen zitten aan de zeedijk, dat kan blijkbaar niet.”

Bovendien zouden de cijfers van vorige zomer aantonen dat slechts een beperkt aantal besmettingen plaatsvond in de horeca, aldus Dedecker.“De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren.”

Na de herfst-, kerst- en krokusvakantie zou het al de vierde vakantie zijn die de toeristische sector aan de kust moet missen. “Het is de enige economische sector die wij hebben.”

Terrassen en strandbars

Burgemeester Dedecker kondigt aan dat hij volgende week terrassen en strandbars zal laten zetten in Middelkerke. “Dan kunnen minister-president Jan Jambon en premier Alexander De Croo eens komen kijken op een zondag om te zien hoeveel volk er hier is. Om te zien dat mensen op een bank mogen zitten die niet ontsmet is, maar niet op een strandstoel van een terras. Dan zullen we aan hen een reactie vragen en kijken wat we zullen doen.”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beloofde alvast op de uitnodiging te zullen ingaan. “We hebben de discussie over de heropening van de terrassen uitvoerig gevoerd, maar er werd geen consensus bereikt over de heropening van de terrassen vanaf 1 april”, besloot Jambon.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen