Een trein van de NMBS. Foto Shutterstock.

Een trein van de NMBS. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Ecolo mag nieuwe voorzitter NMBS leveren

Wijnand Meeus

De Franstalige groenen Ecolo zullen de opvolger van Jean-Claude Fontinoy (MR) als voorzitter van de NMBS aanduiden. Daarnaast mogen ze ook beslissen over het voorzitterschap van de nucleaire waakhond Fanc. Dat besliste het kernkabinet, de premier met zijn vicepremiers, op vrijdag.

Het was voor Ecolo vechten voor het voorzitterschap, want ook MR aasde op de titel. Maar vrijdagavond werd de knoop dan toch doorgehakt. Ook over alle andere zitjes die in deze legislatuur vacant worden werd een beslissing gemaakt. MR mag zichzelf opvolgen als voorzitter van de Nationale Loterij en Skeyes, het autonoom overheidsbedrijf dat belast is met de luchtverkeersleiding, opleiding van operationeel en technisch personeel, en installatie en onderhoud van infrastructuur voor de luchtvaart. Daarnaast mogen ze ook de ondervoorzitter van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) aanduiden.

Het voorzitterschap van Proximus blijft in handen van CD&V als het mandaat van Stefaan De Clerck afgelopen is. De PS mag de voorzitter van Bpost voordragen zodra het zitje van Francois Cornelis vacant wordt. De Franstalige socialisten leveren daarnaast ook de voorzitter van de FPIM. Open Vld gaat aan de haal met het voorzitterschap van Brussels Airport. Ook groen mag nog een ondervoorzitter bij de FPIM aanduiden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Ecolo mag nieuwe voorzitter NMBS leveren”

  1. Wat lees ik op de site van de nucleaire waakhond Fanc: “We streven naar een onafhankelijke, kwaliteitsvolle en multidisciplinaire expertise. Wij willen een integere, onpartijdige en betrouwbare organisatie zijn”. Nu gaat het voorzitterschap naar Ecolo. Onpartijdig???????
    Dit is de doodsteek voor onze nucleaire energie.

Plaats een reactie

Delen