Stikstofdecreet ingediend in Vlaams Parlement

Fractieleiders Van Rompuy (cd&v) en Vandaele (N-VA). Photonews

Uncategorized

Getrouwd koppel achter terreurdaad in Indonesië

Niels Geerinck

De twee daders van de aanslag nabij een kathedraal in Indonesië waren een getrouwd koppel, dat heeft de lokale politie bevestigd.

De aanslag gebeurde gisteren op Paaszondag. Het doelwit van het koppel was de Heilig-Hart kathedraal in de stad Makassar. Ze bliezen zich op aan de zijingang. Door de bomexplosie vielen er eerst 14 gewonden maar dat aantal liep doorheen de dag op naar 20. Dankzij het ingrijpen van enkele parochianen kond erger voorkomen worden.

Link met terreurorganisaties

Het koppel zou lid zijn van de plaatselijke tak van de Islamitische terreurorganisatie Jamaah Ansharut Daulah (JAD). Die groepering pleegde alreeds aanslagen op verschillende doelwitten in Indonesië. De meest recente daarvan waren de bomaanslagen in Surabaya in 2018 en de bomaanslagen in de kathedraal van Jolo in 2019. De uitvoerders van die aanslagen hadden contact met het getrouwd koppel. De groep heeft rechtstreekse banden met de Islamitische Staat (IS).

Vorig jaar werden nog 18 JAD leden opgepakt. Bij gevechten met de politie kwamen er twee om het leven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen