Pedro Sánchez (PSOE), premier van Spanje - Foto: Shutterstock

Pedro Sánchez (PSOE), premier van Spanje - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Legalisatie euthanasie in Spanje goedgekeurd

Niels Geerinck

De Spaanse Volksvertegenwoordigers in Madrid, hebben vandaag de wetgeving omtrent euthanasie definitief goedgekeurd. De wet goedkeuren was een absolute prioriteit voor de regering van de sociaaldemocraat Pedro Sánchez (PSOE).

De aangenomen wet zal normaliter al in juni van kracht gaan. De goedkeurende stemmen kwamen van zowel de linkerzijde als uit het politieke centrum. Zodoende stemde een ruime meerderheid van 202 op de 350 volksvertegenwoordigers voor. De meer conservatieve tegenstemmers waren goed voor een totaal van 141 stemmen. Er waren ook twee onthoudingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen