De Duitse bondskanselier Angela Merkel. Foto Shutterstock

De Duitse bondskanselier Angela Merkel. Foto Shutterstock

Uncategorized

Merkel heft ‘paasrust’ op omwille van algemene onvrede

Simon Segers

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) heeft na een massale hoeveelheid kritiek besloten de geplande ‘paasrust’ begin april niet te laten doorgaan. “Ik neem hier de volledige verantwoordelijkheid voor – het is mijn fout.”, aldus Merkel.

Het besluit om tussen 1 en 5 april Duitsland in een strenge lockdown te plaatsen dateert nog maar van gisteren. Het plan was om in die periode alle winkels te sluiten en iedereen thuis te laten blijven tussen Witte Donderdag en paasmaandag. Het voorstel werd echter op bakken kritiek onthaald. Merkel kondigde al snel aan dat er vandaag om 11u een last-minute overleg zou plaatsvinden.

Online misviering

Priesters werden gevraagd om de misviering op Pasen, het belangrijkste feest van het liturgisch jaar, online te houden. Alle winkels zouden gesloten blijven en personeel zou van thuis uit werken. Op Stille Zaterdag zouden kruideniers wel klanten mogen ontvangen en gezinnen zouden mogen samenkomen zolang ze met maximaal vijf personen zijn. Na overleg met de deelstaatpremiers is het plan afgevoerd. Merkel komt om 12u30 met een verklaring.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen