Nederlandse Horeca-ondernemer heropent even terrasjes, politie onmiddellijk ter plaatse

Foto: Twitter. Nederlandse Horeca-ondernemer heropent even terrasjes, politie onmiddellijk ter plaatse

Uncategorized

Nederlandse Horeca-ondernemer heropent even terrasjes, politie onmiddellijk ter plaatse

Kristof Luypaert

Protesten tegen maatregelen: terrassen geopend en snel weer dicht

De Nederlandse Horeca-ondernemer Johan de Vos opende dinsdagmiddag rond 12.00 uur even het terras van zijn café Boerke Verschuren geopend. Ook in Amsterdam en Vlaardingen gingen terrassen open. De uitbater wilde zo aantonen dat het best mogelijk is om in veilige omstandigheden buiten klanten te bedienen. De vreugde was echter van korte duur want om 12.30 uur stond de politie al in zijn café. Dat meldt ‘De Telegraaf‘.

Het initiatief kon wel op bijval rekenen want onmiddellijk na de opening zat het terras vol en zijn de eerste kopjes koffie en biertjes geserveerd. Ook een naburig gelegen café-restaurant Moeke zat vol. Volgens De Vos opende hij het terras op een veilige manier. Met voldoende afstand tussen de bezoekers en een gezondheidscheck vooraf. De Vos is woordvoerder van ondernemers van tientallen regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Burgemeester Paul Depla van Breda en burgemeesters elders in het land zeiden maandag te zullen handhaven als mensen worden voorzien van een drankje of hapje op een terras. Een woordvoerster van de gemeente zei aan De Telegraaf dat ze De Vos eerst aanspreken op zijn gedrag. Enkel als hij doorzet krijgt hij een boete.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen