Een rekensom leert dat er ruim 20.000 euro aan betaalde voorschotten in rook opgaan in het faillissement.

Sihame El Kaouakibi tijdens een persconferentie. Foto: Photonews

Uncategorized

Nog meer slachtoffers faillissement El Kaouakibi: “Nooit enig signaal geweest vanuit JJ House, integendeel”

Kristof Luypaert

Enige tijd terug bleek dat Sihame El Kaouakibi en haar partner Erika Xuan Nguyen aan Christophe Vermeeren en zijn partner een cash voorschot van 10.000 euro hadden gevraagd. Inmiddels is op 11 maart het faillissement geopend. PAL NWS ontdekte dat er nog 2 andere gedupeerde trouwkoppels zijn. Sophie getuigt aan PAL NWS dat er “nooit enig signaal” kwam. Integendeel. In totaal dreigen er minstens 20.000 euro aan voorschotten ‘in het faillissement’ verloren te gaan.

Sofie bevestigt dat het faillissement sinds 11 maart “geopend” is. De curator die is aangesteld is advocaat Philippe Termote.

“Momenteel heb ik contact met 2 andere gedupeerden, waaronder Christophe Vermeeren, die eerder in de media verscheen met zijn verhaal”, legt Sofie uit. “Ik diende vandaag een schuldvordering in en zag dat enkel wij voorlopige schuldeisers zijn als natuurlijke persoon.”

Sofie beseft uiteraard dat er “jammer genoeg nog veel bevoorrechte schuldeisers” zijn. De kans dat ze hun geld terug zullen zien is dus relatief klein.

“Bij Christophe gaat het om een voorschot van 10.000€, dat cash is betaald. Bij ons gaat het om een voorschot van 3.229€. Er is nog één iemand die een voorschot van rond de 7.000€ zou hebben betaald. Het exacte bedrag ken ik niet.”

In tegenstelling tot Vermeeren betaalde Sofie via overschrijving. Een snelle rekensom leert dat er naar schatting minstens 20.000 euro aan betaalde voorschotten in rook zijn opgegaan in het faillissement van Point Urbain. Uiteraard is het niet uitgesloten dat zich nog meer gedupeerden kenbaar maken. De curator van het faillissement konden we voorlopig niet bereiken om daar meer over te vernemen.

“Er is ons verteld dat ze een deel van hun event-locatie als showroom konden verhuren, een opluchting om de ‘coronamaanden’ door te komen”

Sofie getuigt aan PAL NWS dat ze tot op het laatste moment in de waan gelaten zijn dat er geen vuiltje aan de lucht was. Ook zij en haar partner zijn dus, net als Christophe Vermeeren, voorgelogen door Erika, de partner van Sihame El Kaouakibi. Officieel is Erika ook de bestuurder van Point Urbain.

“Er is jammer genoeg nooit enig signaal vanuit JJ House geweest, waaruit bleek dat ze in financiële moeilijkheden zaten. Het tegenovergestelde zelfs. Er werd ons verteld dat, gezien ze een deel van hun eventlocatie als showroom konden verhuren, dit een grote opluchting was om de “coronamaanden” door te komen. Ik wil hierin wel opmerken dat wij steeds contact hadden met een medewerkster, allicht was zij niet op de hoogte.”

Ook wat betreft communicatie niets dan leugens en ergernis. En ook de communicatie is inmiddels volledig stilgevallen. “Er is ook slechts 1 mail verstuurd vanwege Erika en JJ House. Dat was op 17 februari 2020. Met excuses, maar nadat wij eerst zelf een mail stuurden of we het voorschot konden terug vorderen. Nadien is er geen enkele communicatie meer geweest. Zelfs niet nadat we expliciet hadden gevraagd om ons up-to-date te houden.”

Lees ook ons eerder artikel over het faillissement van Point Urbain.

https://redactie.palnws.be/2021/02/jj-house-al-jaren-in-slechte-papieren-homokoppel-dat-10-000-euro-kwijt-is-zoekt-andere-gedupeerden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen