Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Bart De Pauw / Sihame El Kaouakibi (Photonews/Instagram)

Uncategorized

Overlegcomité oordeelt negatief over versoepelingen 1 april

Simon Segers

Het digitale overlegcomité is sinds 15u aan de gang en de eerste beslissingen betreffende de coronamaatregelen raken stilaan bekend. Verschillende geplande versoepelingen betreffende onder andere buitenactiviteiten zullen voorlopig niet doorgaan.

De afgelopen dagen ontstond de vrees dat de beloofde versoepelingen zouden worden ingetrokken. Die vrees is ondertussen bevestigd door het overlegcomité. Toelating voor buitenevenementen met 50 personen en de opening van de pretparken worden uitgesteld. Schooluitstappen worden mogelijks geschrapt en jeugdkampen tijdens de paasvakantie zullen waarschijnlijk alleen zonder overnachting kunnen plaatsvinden.

Ook de treinreizigers zullen zich tijdens de weekends en schoolvakanties aan bijkomende regels moeten houden. Op die dagen zullen alleen de zitplaatsen aan het raam mogen gebruikt worden. Alleen voor kinderen onder 12 jaar wordt een uitzondering gemaakt. Voor risicovolle beroepen zoals ordediensten, douaniers en postbodes komen ook sneltests.

Om 18u30 zal de regering een persconferentie geven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen