Moria in as en puin, na de branden. Foto: Shutterstock

Moria in as en puin, na de branden. Foto: Shutterstock

Uncategorized

Vijf jaar cel voor Afghaanse brandstichters van kamp Moria

Niels Geerinck

De rechtbank in de stad Mytilini op het Griekse eiland Lesbos heeft twee Afghaanse tienermigranten veroordeeld tot een effectieve straf van vijf jaar. De twee werden schuldig bevonden aan het stichten van de branden die in september het kamp van Moria volledig in de as hebben gelegd.

De twee waren beiden slechts zeventien op het moment waarop de feiten zich voordeden. Na een finale zitting van zes uur zijn beiden overgebracht naar de jeugdgevangenis van Avlona, nabij de Griekse hoofdstad Athene.

Moria was het grootste migrantenkamp van Europa, de twee branden vonden plaats op 8 en 9 september en legde zowat het hele kamp in de as. Meer dan dertienduizend migranten moesten het kamp verlaten en raakten op de dool. Een groot deel ervan werden opgevangen in een nieuw nabijgelegen kamp.

In totaal werden er zes Afghaanse jongeren gearresteerd waarvan nu dus twee de strafmaat al kennen. De vier anderen zitten nog in voorlopige hechtenis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen