Bart De Wever (N-VA) - Foto: Photonews

Bart De Wever (N-VA) - Foto: Photonews

Uncategorized

Bart De Wever (N-VA) gaf 1,2 miljoen euro aan Sihame El Kaouakibi

Niels Geerinck

Bart De Wever (N-VA) blijkt nu toch meer betrokken te zijn in de zaak rond El Kaouakibi dan eerst toegegeven. Onder zijn toezien werd de begroting voor de Let’s Go Urban vzw met 1,2 miljoen aangedikt. Dat schrijft De Standaard.

In de doorlichting van de vzw Let’s Go Urban werd onder andere een bedelbrief (8 juni 2018) gericht aan de Antwerpse burgemeester aangetroffen. Daarin vraag El Kaouakibi meer geld om haar “plannen te verwezenlijken”.

“We staan met onze rug tegen de muur”

In de brief valt te lezen hoe El Kaouakibi De Wever aanschrijft. Nadat schepen Rob Van de Velde (N-VA) vertrok nam De Wever de portefeuille van Stadsontwikkeling over.

Na overleg met schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud richten we deze brief aan u. Dat zijn we verplicht, want het project dat vandaag op tafel ligt, belangt evengoed het domein jeugd als het domein stadsontwikkeling aan. Wij staan vandaag met onze rug tegen de muur, we ­komen 1,6 miljoen euro tekort.“, zo schrijft El Kaouakibi in de brief aan De Wever.

De Wever gaf geen rechtstreeks gehoor aan de bedelbrief maar vier maanden later ontving de vzw van El Kaouakibi 2,4 miljoen euro in plaats van 1,2 miljoen. Het schepencollege voerde dus een verdubbeling van het investeringsbudget door, onder toezicht van De Wever.

Aan de verdubbeling werd ook geen apart collegebesluit gekoppeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

15 gedachten over “Bart De Wever (N-VA) gaf 1,2 miljoen euro aan Sihame El Kaouakibi”

  1. “Het Antwerpse schepencollege gaf op 5 februari 2021 bijna groen licht aan de aankoop en de plaatsing van een keuken in het Urban Center van Let’s Go Urban (LGU) voor een bedrag van 29.771 euro. Merkwaardig, want de stad Antwerpen had in 2018 al eens 26.138 euro betaald voor een keuken van LGU.” ….
    Als je denkt dat het niet gekker kan, alles is mogelijk met geld van de burger …

  2. De zoveelste bocht van De Wever: wie gelooft die man nog?
    Door allochtonen in de ‘watte’ te leggen wou hij goodwill afkopen bij de
    de traditionele partijen. Van “Vlaanderen eerst” naar “allochtonen boven”.
    Alles om de macht. Het wit sjoemelkonijn heeft ‘de meester strateeg’
    samen met een hele rits andere geile politici en bedrijfsleiders lelijk in hun kruis genomen. Ze verdienen niet beter. Om zichzelf wat ‘wit’ te wassen spreekt mooiprater De Wever dan ook van ‘collectieve’ schuld. El Ka. kon alleen maar
    oplichten omdat al die ‘slimme’ politici en bedrijfsleiders zich al te gemakkelijk lieten oplichten. En nu trachten zij zich in een misplaatste slachtofferrol te hullen. Arm Vlaanderen!!!

  3. Na covid crisis is het duidelijk dat er een ernstig onderzoek moet gebeuren naar deze massale geldstroom van subsidie op elk niveau en dit in alle objectiviteit. Maar dit laatste is in een federale staat belgië echt een utopie.
    Daarom splits deze staat ten voordele van zijn bewoners.

  4. Liefde is blind zegt het spreekwoord. Bart De Wever die El Kaouakibi 1,2 miljoen schenkt (sic). Ik vraag mij af welke geschenken hij dan aan wettige echtgenote geeft. Of moet zij zich tevreden stellen met een pakje chips? Bij deze is nu al bewezen dat politiek gesjoemel (criminaliteit?) loont.

  5. Schandelijk hoe langs de ene kant belastinggeld wordt ‘weggesmeten’ en langs de andere kant de werkende burger wordt ‘uitgeperst’. Wie stopt deze verdwazing en roept de politici ter verantwoording?

  6. Alle pijlen op BDW (en de NVA) gericht, we zijn niet anders gewoon van de MSM. Mar hij is de winkelier van de stad Antwerpen, niet de winkeldief, die zit bij Open VLD. Wanneer wordt er spontaan een audit gedaan in de Mechelse winkel van Bart Somers, daar is dezelfde dief over de vloer geweest? Voelde G. Rutten al nattigheid toen ze vorig jaar aftrad??

  7. Als het dan nog om een nuttig project ging. Maar op welke manier help je allochtone jongeren te integreren door hen hiphopdanslessen te geven? Als het taal- of computerlessen of iets dergelijks waren geweest had ik nog zoiets gehad van, okay. Maar dit? Van Groen of Open Vld of de Voorhuid verwacht je zulke sotternijen maar dat N-VA hier zo vlot is in meegestapt stelt me zwaar teleur.

  8. Het idee er achter is : “dan zijn ze van’t straat” en “leren ze omgaan met anderen”
    De realiteit : er komen geen “anderen” en ook daar wordt “de straat” Pappen en nathouden al 20? jaar lang.

Plaats een reactie

Delen