Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Belgische oplichter die voor 18 miljoen euro fraudeerde, aangehouden in Spanje

Niels Geerinck

Een 64-jarige Belg is in het Spaanse L’Alfàs del Pi, een gemeente in de provincie Alicante aangehouden. Het Belgisch gerecht had een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de man. De Spaanse politie kon hem vatten en intussen is hij overgebracht naar Madrid.

De man werd gezocht voor feiten die hij tussen 2008 en 2021 in Luik had gepleegd. Hij lichtte in die periode duizenden mensen op door sportweddenschappen af te sluiten, in ruil voor grote sommen geld. De vermeende weddenschappen vonden echter nooit plaats en de man maakte zo minstens 18 miljoen euro buit. Hij beoefende deze criminele praktijken samen met zijn zus.

In België zal de man moeten voorkomen voor valsheid in geschrifte, fraude en het wiswassen van geld. Hij riskeert een gevangenisstraf van drie jaar. De man is intussen ter beschikking gesteld van het gerecht in Madrid. Daar wordt nu het Europees aanhoudingsbevel dat ons land uitvaardigde verwerkt.

Op het moment van zijn arrestatie had de man ook valse identiteitspapieren op zich.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Belgische oplichter die voor 18 miljoen euro fraudeerde, aangehouden in Spanje”

Plaats een reactie

Delen