Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven

Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven. Belga

Uncategorized

D66 start onderzoek naar Kamerlid Sidney Smeet na seksuele intimidatie op sociale media

Niels Geerinck

D66 laat weten dat ze inmiddels een onderzoek zijn gestart omtrent Kamerlid Sidney Smeets. Sinds gisteren doen er verschillende getuigenissen de ronde op Twitter. Daaruit blijkt dat Smeets verschillende minderjarige jongens geïntimideerd zou hebben.

Volgens de partijvoorzitter van D66 Annemarie Spierings is het niet de eerste keer dat er meldingen omtrent zulk gedrag van Smeets de partijtop bereiken. Volgens haar heeft zij reeds in maart een ‘indringend gesprek’ met Smeets gehad. Gisteren werden er dus nieuwe gevallen van seksuele intimidatie van minderjarige jongens gemeld.

Intern onderzoek

Naar eigen zeggen wil Spierings de nieuwe ontwikkelingen “goed en zorgvuldig” bekijken. De partijtop heeft een intern onderzoek gestart naar het gedrag van Smeets. “Het team heeft alle beschikbare informatie verzamelen en bevindingen op een rij zetten om te kunnen bepalen of er sprake is geweest van mogelijk ongewenste omgangsvormen of eventueel grensoverschrijdend gedrag”, aldus Spierings.

Sigrid Kaag laat weten dat er ‘geen ruimte is voor grensoverschrijdend gedrag’. De D66-fractievoorzitter in de Tweede Kamer zegt dat de berichten serieus worden genomen. “Daarbij is zorgvuldigheid gepast, voor de persoonlijke veiligheid van eenieder die betrokken is. Als de bevindingen van het interne onderzoeksteam daar aanleiding toe geven, zullen we onmiddellijk vervolgstappen zetten”, zo zegt Kaag.

Binnen de wetten gedragen

Het betrokken Kamerlid reageert zelf ook op de getuigenissen. Volgens hem gedroeg hij zichzelf steeds binnen het wettelijk kader. “In sommige berichten lees ik dat mensen contact met mij als ongewenst hebben ervaren. Dat vind ik zeer naar, want dat was niet mijn intentie. Ik heb me naar mijn beste weten altijd gedragen binnen de wetten die in Nederland gelden”, zo besluit Smeets.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen