(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

De Wever over LGU: “Rol van slachtoffer en inbreker niet omwisselen”

Pieter Van Berkel

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) tekst en uitleg gegeven bij de stedelijke audit rond de vzw Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi.

De Wever erkende dat vooral het uitbesteden van de renovatie van het Urban Center aan LGU een “slecht dossier” was, maar blijft wel bij zijn standpunt dat er een collectieve verantwoordelijkheid is en er vanuit de stad nooit kwaadwilligheid mee gemoeid was. “Je moet de rol van slachtoffer en inbreker niet omwisselen”, vindt De Wever.

De Wever nam maandag ruim de tijd om op alle vragen van vooral de oppositie te antwoorden en voegde er een omstandig chronologisch overzicht van de relatie tussen stad en LGU aan toe. “Het heeft er alle schijn van dat we zijn opgelicht”, herhaalde hij, al benadrukte hij wel dat een rechter daarover nog uitspraak zal moeten doen. Insinuaties dat er betrokkenheid of kwade wil zou zijn geweest bij het stadsbestuur, wees hij resoluut af. “Dat zou naar boven gekomen zijn in de audit, want daar is men forensisch te werk gegaan, tot het uitlezen van mailboxen toe”, aldus De Wever.

Wel moeten er volgens De Wever lessen worden getrokken uit wat is gebeurd. “Bouwheerschap door derden is vaak goedkoper, sneller en efficiënter en er is juridisch niets mis mee, maar het laat ruimte voor misbruik van vertrouwen”, stelt hij. “We gaan dat in de toekomst goed moeten dichtspijkeren.”

Dat Let’s Go Urban zo vlot zo veel subsidies verkreeg, valt volgens De Wever te verklaren door het succes van het project en de aanwezigheid van topmensen uit het bedrijfsleven en politieke leven. “Het project was schitterend en werd door iedereen gewaardeerd”, zegt hij. “Er was ook een heel geloofwaardige governance. We hadden vertrouwen in een groep mensen, niet in één persoon.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “De Wever over LGU: “Rol van slachtoffer en inbreker niet omwisselen””

  1. Een “normale” vzw, die elke euro moet omdraaien alvorens hem uit te geven, die een keuken nodig heeft, gaat daarvoor doorgaans naar de bekende Zweedse meubelgigant, of, nog goedkoper, naar de kringloopwinkel, en laat geen designerkeuken van bijna 30.000 euro plaatsen. Toen al had er een belletje moeten gaan rinkelen.

  2. Het is voor calimero De Wever weeral de schuld van anderen of ook van anderen.
    Nooit voelt die man zich alleen schuldig. Als een echte dictator voelt hij zich verheven boven alles en nog wat. Het is altijd het apparaat dat de fouten heeft gemaakt. Quousque tandem abutere De Wever patientia nostra? Het geduld van de Vlaming is op. Je hebt je al te gemakkelijk laten vangen en laten oplichten door de sirenezang, de fake plannen en het exotisch kleurtje van oplichtster El Ka.. Het blijkt nu dat het belastinggeld van de Antwerpenaar en de Vlaming zonder enige vorm van controle terechtkomt in de stinkende zakken van allerlei duistere vzw’s.
    Dergelijke misstap is niet goed te praten. Je kan alleen nog je naam politiek zuiveren door ontslag te nemen en op te stappen. Je rijk heeft lang genoeg geduurd.

  3. De rol van de struisvogel politicus en de Robin Hood subsidieslurper dient genadeloos objectief-correct geanalyseerd zonder politiek-correcte censuur. Werd haar plundertocht niets in de weg gelegd om proberen te vermijden dat er een onterechte aantijging van vermeend “racisme”(sic) en/of “discriminatie”(sic) als stigma zou getatoeëerd worden op PoCo-politici ? Zou een autochtone subsidieslurper daar ook zo gemakkelijk mee kunnen weggekomen zijn ? NATUUR LIJK NIET en u weet waarom, in PoCo-Tweezakkerij gemarineerde PoCo-politici !

Plaats een reactie

Delen