Regering wil gevangenen tot 2025 structureel halfjaar vroeger vrijlaten

Vincent Van Quickenborne. Photo News

Uncategorized

Erika Vlieghe verontrust over versoepelingen

Simon Segers

Infectiologe prof. dr. Erika Vlieghe is niet overtuigd dat de gezondheidszorg voldoende ontlast zal zijn voor de geplande versoepelingen die gisteren door het overlegcomité werden aangekondigd. Dat zegt ze aan VTM nieuws.“We hebben de indruk dat er niet veel tijd zal zijn om de hospitalisaties voldoende te laten dalen.”

Professor Vlieghe erkent dat er vele noden zijn in de maatschappij, zoals aan onderwijs en mentale noden bij jongeren. Ze uit wel haar tevredenheid over de “conditionele voorwaarden”: “We zijn blij dat die condities zijn ingebouwd, hoewel het niet eenvoudig zal zijn om die herevaluatie te maken. Het was een moeilijk evenwicht tussen voorzichtigheid en perspectief geven. We zijn ongerust dat er zaken zullen moeten opschuiven of dat de versoepelingen opeengestapeld niet meer veilig zijn.”

Reisverbod

De versoepeling van het reisverbod baart Vlieghe het meeste zorgen: “Het zal erg belangrijk zijn om heel goed op te volgen of mensen die terugkomen uit een rode zone in quarantaine gaan en blijven en zich laten testen. We weten uit ervaring dat er veel besmettingen en nieuwe varianten binnengebracht worden.” De infectiologe is echter hoopvol dat de paaspauze nog verder effect zal hebben en dat er de komende drie weken nog veel kan veranderen. “We moeten ons zo goed als mogelijk aan de maatregelen blijven houden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Erika Vlieghe verontrust over versoepelingen”

  1. Mevrouw Vlieghe is wat mij betreft mee een van de grote paniekzaaiers onder de “specialisten”.
    “… erkent dat er vele noden zijn… …en de mentale noden bij jongeren.”
    Dat die noden er zijn, zal ik zeker niet ontkennen.
    Doch bij geen enkele “specialist” (of wat er voor doorgaat) hoor ik nooit over de noden bij ouderen en of alleenstaanden in onze maatschappij.
    Of aan ze er van uit: de kwetsbare groep heeft (bijna) allemaal zijn prik gekregen, die hebben een noden meer. 🙁

Plaats een reactie

Delen