La Boum 1 - Foto: PhotoNews

La Boum 1 - Foto: PhotoNews

Uncategorized

Facebook haalt eventpagina ‘La Boum 2’ uiteindelijk offline

Niels Geerinck

Facebook heeft de eventpagina voor ‘La Boum 2.0’ offline gehaald. Eerder deze week werd de woordvoeder van de organisatie door de Brusselse politie verhoord en weer vrijgelaten. Het valt nog af te wachten of op 1 mei het Brussels Ter Kamerenbos weer heel even een festivalweide zal worden.

De sociaalenetwerk site haalde de pagina offline na een onstuimige week. Het is nog niet geweten of er een directe link is met het verhoor van de woordvoerder van L’Abime, het collectief achter de organisatie van het festival. Eerder deze week kwam wel al de vraag vanuit de politie om de pagina offline te laten halen.

De woordvoeder wordt verdacht van het oprichten van een privémilitie en het aanzetten tot geweld. Hij reageerde op de aantijgingen. “Ik organiseer helemaal niets”, zo zei hij na zijn vrijlating.

Een uit de hand gelopen aprilgrap

Op 1 april was het voor meer dan duizend feestvierders verzamelen geblazen in het Terkamerenbos. Een aprilgrap groeide uit tot een heus festival.

Naar schattig kwamen er 5.000 mensen opdagen, de organisatie zelf zegt dat het cijfer van aanwezigen nog hoger lag. Iets na de middag kwam de Brusselse politie massaal ter plaatse en gebruikten ze waterkannonen en traangas om de feestvierders te verdrijven. Vervolgens kwam het tot een kat- en muisspel met de Brusselse politie, daarbij raakten verschillende agenten en enkele feestvierders zwaargewond. Zo werd een vrouw door een agent te paard omvergereden.

Meteen na La Boum 1 kwam de organisatie pijlsnel met een online evenementpagina voor La Boum 2 op de proppen. 15.000 mensen hadden zich daar al op aanwezig gezet. De Belgische autoriteiten probeerden vervolgens contact te leggen met de organisatie. Tevergeefs. “We hebben contact gezocht, maar dat is nog niet gelukt omdat de organisatoren zich niet kenbaar hebben gemaakt”, zei minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vorige week daarover.

Een dag later nam de woordvoeder van L’Abime zelf contact op met het kabinet van Verlinden. Vervolgens werd hij dus verhoord en weer vrijgelaten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen