De Akropolis in de Griekse hoofdstad Athene - Foto: Shutterstock

De Akropolis in de Griekse hoofdstad Athene - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Griekenland schaft quarantaineplicht voor toeristen en reizigers afkomstig uit de EU af

Niels Geerinck

De Griekse autoriteiten kondigden vandaag aan dat ze de quarantaineplicht opheffen. Die was tot nu toe verplicht voor reizigers afkomstig uit de Europese Unie.

De afschaffing van de quarantaineplicht maakt deel uit van algemene versoepelingen die de Griekse overheid aankondigde. Reizigers die afkomstig zijn uit de EU zullen dus niet langer een week in quarantaine moeten na aankomst. Ook voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Israël, Servië en de Verenigde Arabische Emiraten wordt de verplichte quarantaine bij aankomst opgeheven.

Griekse maatregelen voor reizigers

Om Griekenland in te mogen reizen dienen de reizigers wel nog rekening te houden met enkele verplichtingen. Zo kan men het land enkel binnen mits een bewijs van vaccinatie of wanneer men beschikt over een negatieve coronatest. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur. Ook het PLF-formulier (Passenger Locator Form) dient men nog steeds voor aankomst in te vullen.

Vandaag werden er door de Griekse overheid enkele maatregelen afgekondigd om de lockdown af te zwakken. De maatregelen worden genomen met het oog op de opening van het toeristisch seizoen. De toeristische sector is goed voor één vijfde van de Griekse economie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Griekenland schaft quarantaineplicht voor toeristen en reizigers afkomstig uit de EU af”

  1. Ja, en?? Ze willen wel nog altijd een bewijs van vaccinatie of zeer recente test. Ze bekijken het maar met hun Sirtaki. Eerst maar eens het geld terug (inclusief rente) dat ze van het rijke Noord-Europa “geleend” hebben. In feite zouden we gratis vakantie kunnen vieren daar! Dus niks vaccinatie en test onzin.

Plaats een reactie

Delen