Italy, Guido Bertolaso at the new vaccination center in Varese. Varese, Italy Defense Minister Lorenzo Guerini inaugurates a new vaccination center in Varese In the photo: vaccinations with health personnel URN:58961745 ! only BELGIUM !

Uncategorized

Intern EU-document: “Meeste landen kunnen meerderheid bevolking tegen eind juni vaccineren

Wannes Neukermans

Persagentschap Bloomberg heeft een intern document van de Europese Unie kunnen bemachtigen. Daarin staat dat de meeste lidstaten van de EU tegen het einde van de maand juni over voldoende coronavaccins beschikken om de meerderheid van hun bevolking volledig gevaccineerd te hebben tegen het coronavirus.

Uit het document blijft dat landen als Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland over de nodige vaccins zullen beschikken om voor de zomervakantie meer dan 55% van hun bevolking te vaccineren. De Europese doelstelling blijft om tegen het einde van de zomer 70 procent van de volwassen inwoners te vaccineren – wat overeenkomt met en totaalpercentage van 55 à 60 procent. Begin deze maand bleek nog uit een ander gelekt document dat alle volwassenen vaccineren tegen begin juni een verloren zaak was.

Hoopgevend rapport

Deze nieuwe projectie lijkt hoop te bieden na een moeizame start van de gezamenlijke vaccinatiestrategie. Tot nu toe hebben de verschillende leveranciers iets meer dan 90 miljoen dosissen bezorgd aan de EU, terwijl er tegen eind juni 360 miljoen beloofd zijn.

Of België tegen eind juni de meerderheid van haar bevolking zal gevaccineerd hebben is nog onduidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Intern EU-document: “Meeste landen kunnen meerderheid bevolking tegen eind juni vaccineren”

Plaats een reactie

Delen