Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

Jean-Marie Dedecker over uitblijven heropening terrassen: “Schuld van Horeca Vlaanderen”

Anton Schelfaut

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker wijst met de vinger naar Horeca Vlaanderen voor het uitblijven van een heropening van de terrassen. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met Els Ampe (Open Vld). “Als zelfs Horeca Vlaanderen niet opkomt voor de rechten van terrashouders, wat kan ik dan nog meer doen?”, vraagt Dedecker zich af.

Els Ampe wilde weten waarom burgemeester Jean-Marie Dedecker de terrassen in Middelkerke niet heeft geopend, zoals hij eerder had aangekondigd. “Omdat ik niet mag”, stelt Dedecker. “Ik kan niet opkomen tegen mijn eigen korpschef. We hebben daarover nagedacht. Maar als er een ministerieel besluit van kracht is, moet je dat uitvoeren. Als ik burgerlijk ongehoorzaam zou zijn en ik doe de terrassen toch open, dan is mijn korpschef verplicht om die opnieuw te sluiten.”

Dedecker benadrukt dat hij gedurende drie weken in het parlement gepleit heeft voor een heropening van de terrassen. Daarbij zouden minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert – namens premier Alexander De Croo (Open Vld) – hem verteld hebben dat hen geen schuld treft. Horeca Vlaanderen zou immers gevraagd hebben om de volledige heropening te laten plaatsvinden op 1 mei.

Vervolgens zou een boze Dedecker voorzitter Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen hebben opgebeld, maar die bleef bij zijn standpunt. Een heropening van de terrassen zou volgens De Caluwe een vorm van discriminatie zijn, omdat niet alle horeca-uitbaters beschikken over een terras. “Als zelfs jullie niet opkomen voor de rechten van terrashouders, wat kan ik dan nog meer doen?”, zou Dedecker gevraagd hebben.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Jean-Marie Dedecker over uitblijven heropening terrassen: “Schuld van Horeca Vlaanderen””

  1. Dedecker heeft gelijk. Horeca Vlaanderen lijdt aan het antidiscriminatiesyndroom. Het openstellen van terrassen tegenhouden omdat niet alle caféhouders een terras hebben? Hoe woke kan je zijn? Gaat het niet over de strijd tegen het virus en de strijd voor het mentale welzijn en de strijd om de welvaart te vrijwaren? Neen, het gaat om de strijd tegen discriminatie. Wat is er mis met discriminatie? Als ik take-away bestel bij de Chinees dan discrimineer ik de Italiaan. Is daar wat mis mee? Als ik een Volvo koop dan discrimineer ik alle andere autoproducenten. Is daar wat mis mee? Als ik een woning te huur heb en er zijn 9 gegadigden dan zal ik er 8 moeten discrimineren. Is daar wat mis mee? Laat ons hopen dat de coronacrisis ons wat gezond verstand bijbrengt en ons de antidiscriminatiewetgeving in vraag laat stellen.

  2. Dit is wat ik al lang zeg dat Mathias de Caluwe in de broekzak zit van De Croo. Wie dat niet gelooft. Ben er zeker van dat als De Decker voor Horeca Vlaanderen zou zijn opgekomen er meer met de vuist op tafel geslagen zou zijn. Al die verworvenheden waren al in een budget voorzien van de regering. En dan nog maar gezwegen van de vakbonden. Triest heel triest!!! Werknemers hadden al lang 100% moeten krijgen van hun loon. Een regelrechte schande.

  3. “Burgemeesters willen opening van terrassen” is zo wat de algemene trend.
    Ook N-VA voorzitter De Wever pleitte daarvoor.
    Of er nu sprake is van “discriminatie” of niet (want alles is tegenwoordig discriminatie) de opening van de terrassen die de burgemeesters willen is eigenlijk letterlijk en figuurlijk, de shit opkuisen van de regerende politici.
    Alles is potdicht, en als er dan toch toeristen opduiken, of kopers (op afspraak) in winkelstraten is er geen sanitair voorzien.
    Daar is de horeca dan plots goed voor, om in sanitair te voorzien, en dan mag (enkel) het terras open.
    Los van het feit dat een horecazaak niet rendabel is op het terras alleen, moet je als uitbater zien dat je een gans gamma kan aanbieden, en voor een zaak die in het beste geval maar op 50% kan draaien is dat niet rendabel.
    Ook personeel moet voorzien zijn, en dit voor een omzet van 50 %?
    Voor een bezoeker die 1 consummatie komt gebruiken om van je toilet gebruik te maken is de “winst” vlug berekend 0,000, zero, niks, nada…
    Als je de horeca opent moet dat volledig zijn.
    Enkel zo kan een horeca uitbater zijn boterham verdienen.
    Stop de waanzin van op afspraak winkelen, open de kappers, horeca, en andere contactberoepen.
    Er zijn nergens officiële cijfers dat deze zaken de “superverspreiders” zijn.

  4. Ik volg de visie van Stefan,mathiasken zit in de blauwe afval zak van het blauwe gespuis dat zich vld noemt.Hij is waarschijnlijk een plaatsje beloofd bij de volgende verkiezingen nu hun bruine krollebol plaats zal moeten maken voor een ander lucratief zitje.Bij warm weer heeft een café met terras ook meer volk dan ene zonder,.Ene kris peeters ntsjeef,kwam ook op voor de zelfstandigen tot hij MP werd.Triestig mathiasken,zeer triestig.Nu we zullen zien.

  5. De Caluwe moet dringend worden afgezet of zelf aftreden en uit horeca vlaanderen stappen, niks heeft die man tot de horeca bijgedragen , integendeel hij is het verlengstuk van zijn vriendje de croo

Plaats een reactie

Delen