Beeld uit de videobeelden die Vanden Borre online plaatste

Beeld uit de videobeelden die Vanden Borre online plaatste

Uncategorized

Parlementslid (N-VA) aangevallen door allochtone jongeren in Brussel: “Ik ben aangevallen, gestampt, geslagen en bijna beroofd”

Niels Geerinck

Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA) werd deze middag op straat aangevallen door een groep allochtone jongeren in Brussel. Dat is te zien op een filmpje dat hij online geplaatst heeft. De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Op de beelden is te zien hoe een groep jongeren van allochtone afkomst het parlementslid bedreigen. Wanneer hij aan één van hen vraagt om hem met rust te laten, vervoegen steeds meer leden de groep.  “Ik ben aangevallen, gestampt, geslagen en bijna beroofd”, zo vertelde hij aan HLN.

Plotse aanval van zeven jongeren

Het voorval voltrok zich in Brussel, in de wijk Essegem. Tussen Jette en Laken. “Ik was met mijn vrouw en mijn zoontje van zeven jaar oud op bezoek bij een fotograaf. Toen mijn vrouw en mijn zoon daar nog binnen zaten, ging ik al even een blokje rond wandelen”, zo getuigde hij.

“Plots kwamen zes à zeven jonge gasten achter mij wandelen. Die begonnen tegen mij te roepen, mij te intimideren. Ik pakte mijn gsm en begon te filmen. Daarop kwamen ze nog dichter. Ik kreeg eerst een schop in mijn zij, daarna een slag op mijn kaak. Een van hen probeerde mijn gsm te stelen. Toen ben ik gaan lopen.”, zo sluit hij af. Vanden Borre verwittigde de politie en die kwamen na enkele minuten al ter plaatse.

Werkonbekwaam

Door de aanval heeft het parlementslid last van een opgezwollen kaak en is hij 3 dagen werkonbekwaam. “Mijn kaak is gezwollen en ik heb last van oorsuizingen. Ze kwamen vanuit het niets achter me aan”, zo zegt hij.

Vanden Borre diende een klacht in en de politie is het onderzoek gestart. “Een politieagent herkende op mijn beelden wel al meteen een van die gasten. Dus ik vermoed dat ze wel bekend zijn bij de politie”, zo besluit hij finaal.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

21 gedachten over “Parlementslid (N-VA) aangevallen door allochtone jongeren in Brussel: “Ik ben aangevallen, gestampt, geslagen en bijna beroofd””

  1. Ja nu is een politieker geviseerd 😀 nu worden ze misschien eindelijk wakker. Ik vind het wel goed dat nu een politieker slachtoffer was, kan hij gaan verkondigen hoe het echt voelt om zo iets mee te maken. Laten we hopen dat ze het nu gaan zien maar ja hier weet je nooit. 😀

  2. Dagelijkse realiteit in Brussel en andere grote Vlaamse steden bij “gewone” mensen. En wat nu ? Het zal meer en meer verder blijven duren. No point of return.

  3. Zou “autochtonofoob racisme” deels of geheel de inspiratiebron voor deze terreur geweest zijn ? Indien zo, dan zou de PoCo-censuur doofpot blijkbaar al klaar staan, het scheel is er al van af genomen ter vlotte afwerking want politiek-correct beschouwd is het toch “maar” banaal en frequent “autochtonofoob” racisme en ook niet meer dan dat, dus……Ik heb het zelf meegemaakt in Brussel in 1999, overvallen en beroofd door “jongeren”(ge weet wel !) met een mes bedreigd maar niet verwond. Wel onder het krijsen van anti-blank racistische slogans op rijm, dus niet ter plekke uitgevonden ; “salaud-pâlot” en “connard-Pied Noir”. Toen ik het rapporteerde bij de dichtsbijzijnde politie, Spoorweg Politie, zeiden ze me “dat is hier dagelijkse kost”, zonder aangifte, want immers routine !

  4. zou het nu gedaan zijn met hun handje boven hun hoofd te houden.
    En enkele minuten later stonden ze er al, daar mee zie dat als een politieker belt ze er wel voor tijd vrij maken.

  5. Het is een politicus van de verkeerde partij. Justitie en links gaan hier niks tegen doen. Pas maar op of we krijgen een verhaaltje dat hij het zelf heeft uitgelokt

  6. Vanochtend hoorde ik op de radio die man zijn verhaal doen. En zoals het een echte poco politicus past sprak hij van ‘jongeren’. Om echt beleid te kunnen voeren – en in deze is het hoog tijd – moet men de dingen bij naam durven noemen. Daarvoor is men politicus. Maar vergeet het. Ook een aangevallen NVA-politicus durft zijn aanvallers niet bij naam te noemen, vooral als het allochtonen van een bepaalde soort betreft, want stigmatiserend voor die gemeenschap, nietwaar. De NVA is blijkbaar ook besmet met de poco microbe van de traditionele machtspartijen. Als je bij de hond slaapt krijg je zijn vlooien. Nietwaar? En intussen gaat het van kwaad naar erger en durft de gewone burger ’s avonds in bepaalde delen van het land nog nauwelijks op straat komen. En de boer, hij ploegde voort.

  7. Hoe? Gaan lopen? Wat voor een man ben je Mathias? Als je niet voor jezelf kan opkomen, hoe ga je dan voor je vrouw of je kinderen opkomen? Hoe ga je voor de N-VA kiezers opkomen als je enige hoop je foon is? Je bent zelf dubbel en dik verantwoordelijk voor de zooi waar je de Vlaamse bevolking élke dag aan blootstelt. Zeg maar tegen uw vrouw dat je eindelijk uw levensdoel gaat bezig zijn, want dat ben je verschuldigd aan álle toekomstige Vlaamse slachtoffers

  8. Wakker worden? Ze liggen al 70 jaar in de coma. Mag ik laten opmerken dat allochtonen systematisch op pad trekken om gericht agressies te plegen op autochtone burgers. Juridisch gezien een klassiek voorbeeld van racistische geweld. Heeft er al een politicus, beleids-,politie, of parketverantwoordelijke aan de alarmbel durven trekken. Een reactie gehoord bij de islampartijen: OVLD, Groen, SP-A, CD&V etc.? Zolang de slachtoffers van geweldmisdrijven blanken zijn wordt het misdrijf geklasseerd als een “fait divers” en het racistisch karakter moedwillig genegeerd. Conclusie: de Belgische overheid beschermt gekleurde misdrijven.

  9. Neen, zelfs uitgesproken wordt het niet uitgezonden of geschreven. Dat heeft de onder elkaar (VVJ) afgesproken :…”In 1994 publiceerde de AVBB, samen met het Centrum voor racismebestrijding, de Aanbevelingen voor de berichtgeving over allochtonen. De aanbevelingen hebben niet het karakter van formele deontologische normen, maar ze kunnen wel mee in overweging worden genomen bij de behandeling van een klacht bij de Raad voor de Journalistiek.” …

  10. Franstaligen burger en politici, in hoedanigheid van slachtoffer van allochtoon geweld botsen op dezelfde autocensuur die de media F/NL hanteert. Zie in supra info van Brux over VVJ & AVBB. In de jaren negentig oefenden allochtone flikken druk op hun collega’s uit om in signalementen over daders van misdrijven, de benaming “allochtonen”, “migranten”, “Marokkanen” en “Turken”, systematisch te vervangen door “jongeren”. Indien de dader van een misdrijf een autochtoon was mocht de huidskleur, nationaliteit, politieke overtuiging etc… wel vermeld worden.

  11. Inderdaad want “Diversiteit is een VERRIJKING !”, indoctrineert ons het POCo-propaganda Systeem, wel is die “verrijking”(sic) dan wel letterlijk te interpreteren, vraag het maar aan madameke Sihame El Kaouakibi & verwanten alsmede aan haar Vietnamees lief Nguyen.

  12. is dat dan geen racisme ze viseren alleen maar blanke mensen en liever nog blanke oudere mensen ,vrouwen en meisjes.maar als Vlaams belang daar iets over zegt roepen ze allemaal racist .nu weten ze misschien ook.

  13. verkeerde kant. zegt NVA niet dat Vlaams Belangers racisten zijn als ze zoiets aankaarten,meedoen aan het cordon sanitaire en subsidies verlenen aan Unia,anti facistis front enz.de farizeeers.

Plaats een reactie

Delen