Koen Kennis (N-VA) (Photonews)

Koen Kennis (N-VA) (Photonews)

Uncategorized

Schepen Kennis (N-VA) reageert op ontslageis: “Kijk eerst naar de oplichter”

Pieter Van Berkel

Antwerps schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA) reageert bij Radio 2 Antwerpen op de vraag tot zijn ontslag door oppositiepartij Vlaams Belang, naar aanleiding van de zaak rond Let’s Go Urban. “Als het gaat om oplichterij moeten we eerst naar de oplichter kijken”, vindt Kennis.

Het Vlaams Belang eist het ontslag van de voormalig Antwerps schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) en schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA). Volgens de oppositiepartij zijn beide N-VA’ers politiek verantwoordelijk in de zaak rond Let’s Go Urban en de subsidiefraude door Sihame El Kaouakibi.

“Ik stel voor dat men eerst de audit grondig leest”, reageert Kennis. “We hebben hier te maken met oplichterij en dat is bijzonder jammer. Maar als het gaat om oplichterij moeten we eerst naar de oplichter kijken. Voor de rest is Financiën hier niet bij betrokken en dat staat ook in de audit. We gaan nu als college bekijken hoe we dit in de toekomst kunnen vermijden en hoe we onze systemen kunnen verbeteren. Want zoals de burgemeester al heeft aangehaald is dit een collectieve verantwoordelijkheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

13 gedachten over “Schepen Kennis (N-VA) reageert op ontslageis: “Kijk eerst naar de oplichter””

  1. Groot gelijk. Men zaagt en klaagt over de NVa maar zwijgt over:
    – Thomas Leysen en co
    – Bpost, Deloitte, Telenet en Brussels Airport
    – Sven Gatz zijn 240.000 euro
    – De 125.000 euro van Mechelen
    – De 100.000 euro van OVLD
    Dit is duidelijk de aandacht will afleiden van de oplichter omdat deze marroaanse roots heeft

  2. Uiteraard moet in eerste instantie de oplichter worden gestraft. Het uitbuiten van zijn-haar afkomst is in dit onland blijkbaar een lucratieve handel geworden. Het simpele feit tot een bepaalde hard roepende minderheidsgroep te behoren is blijkbaar voldoende om als slachtoffer te worden beschouwd en dus recht te hebben op allerlei voordelen. Dat blijkt duidelijk uit de lijst van subsidies die gisteren getoond werd op TV. En specifiek wat het ‘witte konijn’ Sihame betreft komt daar nog bij dat de ‘gutmenschen’ uit de politiek niet hebben kunnen weerstaan aan de multiculturele charmes en sirenenzangen van deze nimf van Noord-Afrikaanse afkomst. Hoe dan ook de politiek, waaronder de NVA, is al te gemakkelijk in haar val getrapt en is derhalve medeverantwoordelijk voor de oplichterij. Zielig om te moeten vaststellen dat ook de NVA gretig meedoet aan de hype rond diversiteit en integratie. Wil die partij nog geloofwaardig zijn dan moet zij in deze de eer aan zichzelf houden en opstappen.

  3. Opmerkelijk dat de media, met de V(?)RT op kop plots in zowat elk bericht/journaal de eis van Vlaams Belang herhaalt.
    Als het nodig is om N-VA te bashen mag het VB wel geciteerd en gebruikt worden.
    Overigens heeft Kennis gelijk, de oplichtster is in de fout gegaan.

  4. Inderdaad, eerst kijken naar de dader. Maar wat mij al een hele tijd intrigeert is het feit of SEK alle zakelijke kennis in huis had voor het opzetten van al die vzw’s en andere financiële handigheidjes. Had zij geen “consigliero” die haar enige hints gaf bij de uitbouw van haar frauduleuze zaken? Een nauwe kennis met diploma rechten en de nodige contacten bijvoorbeeld? Ik zie zo wel iemand, die zich, op een korte pro forma verschijning op tv, opvallend héél stil houdt en wel ergens onder een steen lijkt gekropen.

  5. Waarom loopt die kouwekip nog vrij rond? Waarom kan die nog parlementslid blijven? Kucam? Direct den bak in. Steemans (KVM, kledingwinkels, …) Direct den bak in. … ach ja: Luc Van een Bossche nog steeds vrij in Optima-zaak. Wie trekt er aan de touwtjes?

  6. ALS DE POLITICI ZO NONCHALANT EN ONBEKWAAM ZIJN ALS HET OVER MILJOENEN BELASTINGGELD GAAT, WAAR DE KLEINE MAN ZO HARD MOET VOOR ZWOEGEN … wie zegt dan dat ze op andere terreinen, migratie, asiel en corona bijvoorbeeld, ook niet klungelen tegen de sterren op ? Bart moet les gaan geven over de barbaren die in de nacht van 31 december 406 en 1 januari 407 de bevroren Rijn overstaken.

Plaats een reactie

Delen