Het Eurovisiesongfestival gaat door in Ahoy Rotterdam waar eerder ook al North Sea Jazz Festival plaatsvond. Foto Shutterstock

Uncategorized

Songfestival gaat door en mag 3.500 toeschouwers ontvangen

Wim De Smet

Het Eurovisiesongfestival, dat dit jaar plaats heeft in Rotterdam, wordt een proefevenement waarbij 3.500 toeschouwers mogen aanwezig zijn.

Het proefevenement wordt geleid door Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector en de Nederlandse overheid. Vorige maand werden al enkele proefconcerten georganiseerd waarbij telkens 1.300 mensen aanwezig waren. “We zijn blij dat we de opgedane kennis nu kunnen toepassen bij het Eurovisiesongfestival”, meldt programmamanager Pieter Lubberts. “Zeker met het oog op de hogere capaciteit, aangezien we bijna het drievoudige aan bezoekers ontvangen, zonder rekening te houden met social distancing.”

“Veilig en verantwoord”

Ook vanuit de politiek wordt opgelucht gereageerd. “Fijn dat we op deze manier, in deze bijzondere tijd, een groter evenement als het songfestival veilig en verantwoord kunnen organiseren”, meldt Mediaminister Arie Slob (ChristenUnie). “Met de lessen die we uit deze ‘fieldlab’ kunnen trekken, kunnen we hopelijk weer verdere stappen zetten op weg naar een samenleving waarin weer meer mogelijk is.”

De beslissing om publiek toe te laten kan wel nog teruggedraaid worden mocht er plots een nieuwe piek in het aantal besmettingen komen. Een definitief uitsluitsel daarover valt eind deze maand.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar voor de 65ste keer plaats. Het evenement heeft plaats op 18, 20 en 22 mei.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen