De Afghaanse hoofdstad Kaboel. Foto Shutterstock

De Afghaanse hoofdstad Kaboel. Foto Shutterstock

Uncategorized

Taliban doden minstens 12 leden Afghaanse veiligheidsdiensten

Simon Segers

In Afghanistan hebben de Taliban meerdere aanslagen gepleegd waarbij verschillende doden en gewonden vielen. De buitenlandse troepen verlaten binnenkort het land, maar de Taliban neemt niet deel aan de vredesonderhandelingen.

Minstens acht politieagenten zijn gedood en minstens twee anderen raakten gewond nadat militanten een controlepost hadden aangevallen in de noordelijke provincie Badachsjan. Dat deelde het provincieraadslid Zakir Arian mee. Een politieagent bevestigde de aanslag en zei dat er slachtoffers waren gevallen, maar deelde geen cijfers mee. In Kaboel zijn een legerofficier en zijn chauffeur doodgeschoten door onbekende schutters, zei de politie. De taliban eiste de autobom en de aanslag op de controlepost op. De regering wijst ook naar de rebellenbeweging.

In de provincie Herat, in het westen van het land, zijn minstens twee leden van de veiligheidsdiensten gedood, nadat een zelfmoordterrorist zijn auto had opgeblazen bij een aanslag op een politiekantoor. Er vielen ook vijftien gewonden. In een verklaring zei het provinciebestuur dat er een tiental burgers, waaronder kinderen, bij de gewonden zijn.

Vredesconferentie

Joe Biden kondigde vorige week aan dat tegen 11 september al de Amerikaanse troepen Afghanistan zullen verlaten hebben. De deadline die met de Taliban onderhandeld was, was echter 1 mei. Omwille hiervan kondigden zij aan niet deel te nemen aan de vredesconferentie komende zaterdag in Turkije. Er wordt gevreesd voor een gewelddadige burgeroorlog indien de partijen niet niet tot een overeenkomst komen voor de terugtrekking van de internationale troepen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen