Franse politie. Foto Shutterstock.

Franse politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Tunesiër die vrouw neerstak in politiekantoor Rambouillet was geradicaliseerd

Simon Segers

De 36-jarige Tunesiër die vrijdag een politiefunctionaris neerstak in het Franse Rambouillet was geradicaliseerd en had mogelijk psychiatrische problemen. Ondertussen zijn ook meerdere familieleden van de dader gearresteerd.

Jamel Gorchene vermoordde vrijdag een 49-jarige vrouw in Rambouillet, een Franse stad op 45 kilometer van Parijs. Zij was een administratieve functionaris in het politiekantoor en moeder van twee kinderen. De Tunesiër bracht haar om het leven met twee messteken, waarna Gorchene door de agenten ter plaatse werd doodgeschoten. Ondertussen zijn reeds vijf mensen opgepakt in het kader van het onderzoek, waaronder twee neven en de vader van de dader.

Psychiatrisch consult

De procureur van het antiterrorismeparket, Jean-François Ricard, verklaart dat de man geradicaliseerd was en met ‘bepaalde persoonlijkheidsstoornissen’ kampte. “Hij raadpleegde onmiddellijk voor de daad video’s met religieuze gezangen die het martelaarschap en de jihad verheerlijken.” , zegt de procureur. De vader van de dader verduidelijkt dat hij ‘gedragsproblemen’ bij zijn zoon had opgemerkt. Gorchene was in februari ook tweemaal bij een psychiater in het ziekenhuis van Rambouillet op consultatie geweest. “Het lijkt erop dat zijn toestand geen ziekenhuisopname of behandeling vereiste.”, aldus Ricard.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Tunesiër die vrouw neerstak in politiekantoor Rambouillet was geradicaliseerd”

  1. Het klassieke narratief waarmee we worden zoet gehouden!Hij kampte met psychische problemen.Deze was slimmer,hij was reeds tweemaal bij een psychiater geweest.Dus er was geen vuiltje aan de lucht.Die vijf die zijn opgepakt waren die ook op consult geweest?Macron en onze naïeve “leiders” in Europa gaan nog dikwijls dezelfde plaat grijsdraaien:We zullen nooit toegeven en onze waarden en normen blijven verdedigen.Nous maintiendrons!!!Op haar begrafenis zal ze postuum een ereteken krijgen voor moed en opoffering!Reeds meer dan 250 Fransen lieten het leven in de naam van Allah.

  2. Officieel in poco middens gaat het om een verwarde man, die wartaal uitsprak en onrechtmatig is gedood door overdadig politiegeweld. Het tuig maakt zich al op om te betogen, een ander woord voor hem voor plunderen.

Plaats een reactie

Delen