ANTWERPEN, BELGIUM - FEBRUARY 22 : Johan Vande LAnotte and Sihame El Kaouakibi pictured during Press conference regarding Let's go Urban VZW. On 22, February, 2021 in Antwerpen, Belgium, 22/02/2021 (picture by Gregory Van Gansen/PhotoNews

Uncategorized

Vande Lanotte brengt pas volgende week tegenrapport uit

Wannes Neukermans

Johan Vande Lanotte, advocaat en ex-politicus, zal pas volgende week zijn tegenrapport in de zaak rond Sihame El Kaouakibi uitbrengen. Hij publiceert het rapport over de voormalig Open Vld-politica bewust pas na de uitspraak van de rechter in Tongeren over de voorlopige bewindvoering van vzw Let’s Go Urban.

El Kaouakibi verzet zich tegen het aanstellen van een voorlopig bewindvoerder bij haar jongerenproject. Op de zitting van 20 april moet duidelijk worden of de voorlopige bewindvoerder Annemie Moens haar opdracht ook in mei mag verderzetten. Om de rechtsgang niet te belemmeren stelt Vande Lanotte de voorstelling van zijn tegenrapport uit naar een datum na de zitting.

Rechtsgang niet belemmeren

“Deze rechtszaak heeft op zich geen uitstaans met het verslag van de voorlopig bewindvoerder en evenmin met het bijkomend syntheserapport”, klinkt het dinsdag. “Maar een bekendmaking van het rapport nu zou opnieuw tot een vertraging of een verstoring van de rechtsgang kunnen leiden. Daarom zal het rapport niet voor de behandeling van de rechtszaak in Tongeren bekendgemaakt worden.”

Er loopt een onderzoek naar Sihame El Kaouakibi door mogelijk gesjoemel met subsidies. Begin februari werd daarom een voorlopige bewindsvoerder aangesteld bij Let’s Go Urban. Die meldde al snel verdachte geldstromen richting privébezittingen van de ex-politica. De politica gaf aan dat daar ‘aanvaardbare verklaringen’ voor bestaan, maar de argumentatie daarvoor liet op zich wachten. Die argumentatie zou er komen in dat nieuwe tegenrapport van volgende week.

Verder onderzoek nodig

Johan Vande Lanotte is niet de advocaat van El Kaouakibi. Toch toonde hij zich bereid om de I-Force-analyse van de financiën van Let’s Go Urban van repliek te dienen. Tijdens een opmerkelijke persconferentie beweerde hij dat er, op enkele slordigheden na, niets was foutgelopen. Later gaf hij toe dat verder onderzoek toch nodig was.

Ook wist El Kaouakibi op enkele jaren tijd voor miljoenen euro’s aan vastgoed te vergaren. Hoe ze dat heeft kunnen doen, leest u in dit artikel.

https://redactie.palnws.be/2021/04/stad-antwerpen-laat-alle-vastgoed-el-kaouakibi-in-beslag-nemen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Vande Lanotte brengt pas volgende week tegenrapport uit”

Plaats een reactie

Delen