Sky ECC: nieuwe aanhuiding 44-jarige man uit Groothertogdom

SkIllustratief. Foto: Shutterstock

Uncategorized

44-jarige Luxemburger is twintigste aanhouding in Sky ECC dossier

Kristof Luypaert

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding van een 44-jarige man uit het Groothertogdom Luxemburg bevestigd. De veertiger zou de medewerkster van FOD Financiën hebben benaderd om illegale opzoekingen te doen.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een “dienstverlenende criminele” organisatie, die ervan verdacht wordt versleutelde telefoontoestellen te leveren aan het crimineel milieu, konden specialisten diverse versleutelde berichten van Sky ECC kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

Op 2 april heeft de politie een 41-jarige vrouw uit Antwerpen die bij FOD Financiën werkt, aangehouden. Ze had opzoekingen gedaan in databanken naar privégegevens van personen. Ze had die ook doorgestuurd. Het verdere onderzoek bracht de 44-jarige man uit het Groothertogdom Luxemburg in beeld. Hij had contacten met de vrouw en had haar gevraagd om specifieke opzoekingen te doen. De resultaten deelde hij met het criminele milieu. De man zou ook betalingen voor de opzoekingen hebben verkregen.

De feiten zijn gekwalificeerd als lidmaatschap van een criminele organisatie, actieve openbare omkoping en mededaderschap bij de schending van het beroepsgeheim. De onderzoeksrechter heeft de man vorige donderdag aangehouden. Vandaag is die aanhouding door de raadkamer bevestigd. Deze aanhouding is de 20ste na de tussenkomst in dossier Sky ECC.

https://redactie.palnws.be/2021/04/verdachten-die-antwerpse-politieagent-en-stadsmedewerkster-omkochten-aangehouden-in-sky-ecc-dossier/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen