Hilde Crevits (CD&V) - Foto: Photonews

Hilde Crevits (CD&V) - Foto: Photonews

Uncategorized

Hilde Crevits (CD&V) wil digitale kloof aanpakken

Niels Geerinck

Volgens Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) dreigen de komende jaren 100.000 Vlamingen ‘digitaal kwetsbaar’ te worden. Ze wil deze kwetsbare mensen dan ook digitaal opleiden. Daarvoor zal ze 100 digibanken oprichten. Daar zullen ze hun digitale vaardigheden kunnen verscherpen. Dat liet Crevits weten in haar boodschap voor Rerum Novarum.

Volgens Crevits heeft de coronacrisis duidelijk gemaakt dat er een digitale kloof heerst tussen heel wat Vlamingen. Door het vele telewerken en thuisonderwijs, werd deze extra zichtbaar. Een deel van de bevolking beschikt nog niet over een smartphone of een computer. Daarnaast bezitten ze ook niet de ‘digitale vaardigheden’, zo zou 4 op de 10 Belgen onvoldoende met een computer kunnen werken. Bij de meest kwetsbare mensen is dat 7 op de 10.

Om het probleem aan te pakken op een laagdrempelige manier, wil Hilde Crevits investeren in zogenaamde digibanken. Daar kunnen mensen dan een betaalbare laptop of computer aanschaffen en ook hun digitale vaardigheden uitbouwen via speciale opleidingen. Crevits wil dit systeem uitbouwen samen met verschillende kringwinkels.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Hilde Crevits (CD&V) wil digitale kloof aanpakken”

  1. Ik ga mevrouw Crevits niet tegenspreken wat betreft digitale vaardigheden.
    Zelf noem ik me ook een computer analfabeet.
    Maar het zou (naar mijn mening) toch beter zijn dat mevrouw Crevits iets meer zou inzetten op de dienstverleningen die nog amper geboden worden door openbare diensten (zoals bvb pensioenen) en in de privé bij de banken en verzekeringsmaatschappijen. De lijst is uiteraard onvolledig.
    Men moet alles zelf doen, zoals bvb het “groene papier” van de autoverzekering.
    Een rekening stuurt men nog wel, maar je document moet je zelf via een app opvragen en afdrukken.
    Vroeger kreeg je dit allemaal per post in de prijs inbegrepen. Nu moet je alles zelf doen maar de prijzen gaan zelfs nog de hoogte in.
    Er zijn nu eenmaal mensen waarbij het digitale tijdperk hun vermogen tot er mee te werken te boven gaat.
    Maar daar staan politici a la Crevits niet bij stil.

Plaats een reactie

Delen